SALİH ÇELİK’TEN YOZGAT’A FABRİKA HEDİYESİ

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’un  Hamburg bölge başkanı olarak atadığı işadamı Salih Çelik, bir yandan Yozgatlılar Derneği’ni tekrar canlandırmaya çalışırken, öte yandan da memleketi Sorgun – Çiğdemli’ye olan vefa borcunu orada bir fabrika kurup ödemek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber: Mehmet ATAK / Foto: Naciye ASLAN 

Hamburg’daki NORDES adlı kendi Lojistik firmasında  56 işçi çalıştıran  işadamı Salih Çelik“Taşımacılık, Almanya ve tüm Avrupa genelinde bizim ana işimiz.  Biz kamyonlarımızı götürüyor, elemanlarımız boşaltıyor.  7 Kamyonumuz var. 15 kamyon da taşeron firmalarının” sözleriyle açıklamada bulundu. 

SALİH ÇELİK KİMDİR ?

Hamburglu işadamı Salik Çelik, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Çiğdemli kasabasından olup, ilk, orta ve lise eğitimini  memleketinde tamamladıktan sonra 1988 yılında Fransa’ya  gitti. 1,5 yıl Strasbourg üniversitesinde ön hazırlık eğitimine devam etti ama yarım bırakıp Türkiye’ye döndü. Daha sonra  da Almanya’ya geldi. 1992’de Doğu Almanya sınırları içerisinde kalan Magdeburg’da ilk döner dükkanı açanlardan biri. 1995-1998 yıllarında inşaat sektörüne atıldı. 1999’dan itibaren ise Hamburg limanında lojistik sektöründe.

Salih Çelik, merkezi Türkiye’de olan  ‘Alka Europa GmbH’ şirketinde 2010  yılında Almanya müdürü olarak göreve başladı. Alka,  Çelik  Konstrüksiyon  ve otoban korkulukları konusunda faaliyet gösteriyor.  Fabrika Kocaeli/Gebze’de olup, mallar konteyner ile geliyor, satışı ve dağıtımı ise Hamburg’dan  yapılıyor. 

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Aylar önce Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’un  Hamburg bölge başkanı olarak atanan Çelik, yoğun işleri arasında bir yandan  zaten var olan Hamburg Yozgatlılar Derneği’ni tekrar canlandırmaya gayret gösterirken, taa küçük yaştan beri memleketine karşı içinde bir vefa borcu olarak sakladığı bir hayalini de gerçekleştirme aşamasına yaklaştığını belirtiyor. 

“Hayallerimde hep kendi doğup büyüdüğüm topraklara bir şeyler yapmak vardı. Bu açık ve net bir fabrikaydı. Bu fikir yoğunlaştı, Türkiye’de projelendirmeye uğraşıyoruz. Orta Anadolu Bölgesi Kalkınma Ajansı bizi yönlendiriyor. Tabii ki teşvikler konusunda da yardımcı oluyorlar.” diyen Salih Çelik’in,  bu projesini anlatırken bile ne kadar heyecanlandığı her halinden belli oluyordu.  Şu anda il olarak 1 Milyon, dünyada  3 Milyon Yozgat’lının yaşadığını ifade eden Çelik, “Kendi köyümde kuracağımız fabrika ile hem yöremizdeki  istihdama katkı, hem de ilimiz ile ülkemiz ekonomisine canlılık sağlamak en büyük idealimizdir” açıklamasında bulunduktan sonra, ” Dünyadaki bu Yozgatlılar iş güç sahibi olmuşlardır. Bunlarla  hep birlikte el ele vererek Yozgat’a yatırım yapmak ve geri dönüşü sağlamak amacındayız” dedi. 

Mehmet ATAK – Salih ÇELİK

ÖRNEK BİR KALKINMA MODELİ OLACAĞIZ

Fabrika için hazırlık konseptinin son süratle ilerlemekte olduğu müjdesini veren  müteşebbis Başkan Salih Çelik, “Fabrika projesi bir kalkınma projesidir. İnsanları bilinçlendirmek istiyoruz. Bunu başarırsak, Türkiye’de ilk Kalkınma Modeli biz oluyoruz. Bu sene sonuna kadar büyük ihtimal şirketin temeli atılır, kuruluşu biter diye umuyorum.” şeklinde konuştu. 

İşine sıkı sıkı sarılmış ve geldiği topraklara bir şeyler yapma arzusu konuşmalarına yansıyan Salih Çelik, firmasının depolarını gezdirirken de özgüven ve gururla açıklamalarını sürdürüyordu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir