Şampi… Beşiktaş’tan gol rekoru: 7-0

Süper Lig’in 39. haftasında şampiyonluğa tam hızla koşan Beşiktaş,  UEFA yolunda iddialı Hatayspor’u gole boğarken, Larin de 4 gol birden kaydetti.

İşte Hakan Ortatepe’nin süper bir bakışla Beşiktaş- Hatay karşılaşması yorumu:

Beşiktaş adeta gol olup yağdı desek hiç de abartmış olmayız. Bu yıl lig de ki en farklı skor. Bazen rakip için dezavantaj oluşturacak koşulların oluşması, size avantaj getirecekmiş gibi düşünülebilir. Hatayspor da belki böyle düşündü ve  Beşiktaş’ın sunduğu “maçı 1 gün sonra oynayalım” teklifini kabul etmedi. Ancak bu defa öyle olmadı ve hatta ters etki yarattı. Bu karar Beşiktaş cephesinde tepki ile karşılandı. Rizespor maçından sonra Sergen Yalçın’ın basın toplantısındaki tavır ve tutumundan onun bu kararı hoş karşılamadığını ve üzerinde ne kadar hırs yaptığını açıkça görebiliyoruz. Söylemlerinde hem bu karara karşı olan tepkisini gösteriyor, hem de şampiyon olacaklarına inanmışlığı da aynı kararlılıkla hissettiriyor.

GOLE DOYMAYAN KARAKARTALLAR

Hal böyle olunca da Sergen Hoca Rize sonrasındaki Hatay maçına kadar olan süreçte, takımı da aynı hırs ve kararlılıkla, çok üst düzey motive edip, maça hazırlamış. Bunu daha maç başlar başlamaz gördük, maça hızlı başladı Beşiktaş ve daha  hemen ilk atakta kazanılan kornerden gelen top ağlarla buluştu, bu golle Beşiktaş maça galip başlamış gibi oldu. Ancak bununla da kalmadı, Beşiktaş öyle bir hırs yapmış ki, ilk 15 dakikada 3 gol buldu ve ilk yarı sonunda soyunma odasına giderken, tabelada Beşiktaş hanesinde tam 5 gol vardı. Ghezzal, Josef de Souza, Rosier bu maçta çok üst düzey futbol oynadilar. Larin de onlara 4 golle eşlik etti. Diğer yandan oyunda kaldığı süre içerisinde NKoudou’nun oynadığı futbol, Beşiktaş’a geldiğinden beri oynadığı en iyi oyundu. Sonrasında sakatlanıp çıkması ne kadar büyük bir talihlisizlik olsa da, onun yerine oyuna giren Rıdvan’ın, daha topa ilk temasında golle buluşması da o kadar güzel bir olaydı. İkinci yarıda, ilk yarıya göre vites küçültse de Beşiktaş, tarihi bir skorla 3 puanın sahibi oldu.

Bu tarihi skorun oluşmasında Beşiktaş’ın oynadığı muhteşem futbolun yanı sıra, Hatayspor’un da oyunu hiç kasmadan, geniş bir alana yayıp, açık ve atak bir futbol oynama düşüncesinin de büyük katkı sağladığını vurgulayalım. 

Bu arada Rıdvan’ın attığı golden sonra tüm takımın (ki buna kaleci Ersin dahil) Rıdvan’la birlikte sevinç yumağı oluşturması, Beşiktaş adına takım olabilme ruhunu yansıtan ve göze hoş gelen bir görüntüydü.

Bu maçta alınan 3 puanla birlikte, en yakın takipçisi Fenerbahçe’ye 5 puanlık fark atarak  şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Beşiktaş, bu saatten sonra da bunu kimseye bırakmayıp ipi göğüsleyen takım olacak gibi. 

Şimdi gözler Cumartesi günü oynanacak Galatasaray- Beşiktaş karşılaşmasına çevrilmiş bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir