ŞAMPİYON BİZİZ, ŞAMPİYON FENERBAHÇE BEKO

Türk sporunun lokomotifi ve Türkiye’nin en büyük spor kulübü Fenerbahçemiz, Erkek Basketbolda başarılarına bir yenisini ekledi. Türk basketbolunun lokomotifi olan ve tarihi başarılara imza atan Erkek Basketbol Takımımız, 2021-22 sezonu şampiyonlukla tamamladı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 30 maçta 24 galibiyetle ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, play-off turu çeyrek finalinde Frutti Extra Bursaspor’a karşı 2-1, yarı finalde ise Darüşşafaka’ya karşı 3-1 üstünlük kurarak final vizesi aldı.

Final serisinde Anadolu Efes’i 3-1 ile geçen Takımımız, sezonu şampiyonlukla noktaladı,

Şampiyonluk Kupasını Sinan Erdem Spor Salonu’nda kaldırdı!
 
Lig tarihinde 1723 maça çıkan ve 1157 galibiyet alan Fenerbahçe Beko, rakibine karşı ligimizde oynadığı 147 maçta 60 galibiyet aldı.
 
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçını; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Ahmet Ketenci, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay, Can Gebetaş ve Özgür Özaktaç izledi.
 
Fenerbahçe Beko, maça iyi başladı. Rakibine kolay sayı şansı vermeyen ve Guduric ile fark yaratan Takımımız, ilk çeyreği 12-24 önde geçti.  Soyunma odasına da 35-41 üstün giren Ekibimiz,  üçüncü periyotu da 61-70 üstün tamamladı. Dördüncü çeyrekte farkı açan ve maçtan 80-92 galip ayrılan Takımımız, şampiyonluğunu ilan etti.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Aytuğ Ekti, Kerem Baki, Alper Altuğ Köselerli

Anadolu Efes: Larkin 10, Micic 10, Bryant 10, Singleton 17, Pleiss 17, Buğrahan Tuncer 3, Dunston 8, Erten Gazi, Egemen Güven, Ömer Can İlyasoğlu 3, Yiğitcan Saybir 2

Fenerbahçe Beko: Henry 6, De Colo 17, Biberovic 3, Vesely 18, Booker 9, Metecan Birsen 4, Şehmus Hazer 5, Melih Mahmutoğlu 13, Guduric 16, Ahmet Düverioğlu 1

1. Periyot: 12-24

Devre: 35-41

3. Periyot: 61-70

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes’i 90-82 mağlup ederek şampiyon olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızda galibiyetin mimarları olan oyuncularımız, Fenerbahçe Televizyonu’na şu açıklamalarda bulundular:

Melih Mahmutoğlu:

“Bu takım her şeyi hak ediyor. Çok mutluyuz, ciddi bir takımı, Anadolu Efes’i yendik. Kolay değildi ama bugün kazanacağımıza inanıyorduk. Uzun bir sezon oldu. Daha da iyi yerlere gelirdik belki ama bunları daha sonra konuşuruz. Çok mutluyuz, şampiyonuz. Taraftarımızla belki kutlayamadık ama onlar bizi hissediyor. Taraftarımıza, camiamıza herkese hayırlı olsun.”

Metecan Birsen:

“Çok mutluyum. Dört sene sonra şampiyon olduk. Şu anda inanılmaz mutluyum. Çok zor bir şampiyonluk elde ettik ama çok savaştık ve mücadele ettik. Herkesi kutluyorum. Bu şampiyonluk bütün camiamıza, taraftarımıza armağan olsun.”

Nando De Colo:

“Müthiş bir galibiyet, inanılmaz.  Sonuna kadar hak ettik, çok çalıştık. Avrupa’nın en iyi takımına karşı bu galibiyeti aldık. Herkes çok çalıştık. Müthiş bir galibiyet oldu.”

Devin Booker:

“Çok iniş çıkışlar oldu ama sonuna kadar birlikte kaldık, savaştık ve bu noktaya  geldik.”

Dyshawn Pierre:

“İnanılmaz bir seriydi. Çok mutluyuz. Staff, oyuncular… hep birlikte şimdi kutlama zamanı.”

Jan Vesely:

“Çok mutluyuz. Harika final serisini oynadık. Son iki EuroLeague şampiyonuna karşı oynadık ama bu süreci iyi yönettik. Şampiyonluğa inanıyorduk ve başardık.”

Ahmet Düverioğlu:

“Çok mutuyum. Herkes elinden geleni yaptı. İnişler çıkışlar oldu. Zor sezondu. EuroLegue’de istediklerimizi yapamadık ama sezonu iyi şekilde kapattık.”

Tarık Biberovic:

“Sezon başından çok iyi çalıştık. Maçta çok agresiftik. Kupa aldığımız için çok mutluyuz.”

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic’ten şampiyonluk sözleri

Final serisinde Anadolu Efes’i 3-1 ile geçerek şampiyon olan Erkek Basketbol Takımımızın bu zaferinin ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, şöyle konuştu:

Galibiyeti getiren ortamı herkes hazırladı. Oyuncularımla gurur duyuyorum, kendimle de gurur duyuyorum. Sezon sonu çok iyi toparladık. Sağlıklı bir şekilde girdik ve kazanmak için gereken her şeyi sağladık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir