ŞANSÖLYE MERKEL “BİRAZ DAHA CESARETLİ OLABİLİRİZ”

Corona önlemleri birçok alanda gevşetiliyor. Federal Eyalet Belediye Başkanlarına danıştıktan sonra konuşan Şansölye Merkel, “Biraz daha cesaretli olabiliriz ama çok dikkatli olmak kaydı ile” dedi.

Spor, alışveriş ve toplantılar: Korona krizindeki katı kurallar daha da gevşemeye devam ediyor. Şansölye Angela Merkel (CDU) ve Federal Eyaletlerin Başbakanları, iki hane halkı üyelerinin gelecekte tekrar bir araya gelebilmeleri konusunda anlaştılar – yani iki aile, iki çift veya iki ortak dairenin üyeleri artık bir araya gelebilecek.

HALA GEÇERLİ OLAN KURALLAR

• Minimum mesafe 1.50 metre. • Alış veriş ve toplu taşımada maske zorunluluğu. • Kamusal alanda iletişim kısıtlaması. 5 Haziran’a kadar geçerli.

TAM OLARAK NELER GEVŞEDİ

• Tüm mağazalar ve 11 Mayıs’tan itibaren de kreşler kademeli olarak açılacak. • Müzeler, İbadet Yerleri ve Çocuk oyun alanları halkın kullanımına açıldı. • İki aile, iki çift veya iki ortak dairenin üyeleri artık bir araya gelebilecek.

Merkel kendisi için önemli olanın acil durum planı olduğunu belirttiği konuşmasına “Bir bölgede çok fazla yeni enfeksiyon varsa, enfeksiyon sayıları tekrar azalıncaya kadar daha sıkı kısıtlamalar getirilecektir.” diyerek, şöyle devam etti; “Sadece daha fazla açmaya değil, aynı zamanda bir acil durum mekanizmasına da sahibiz. O zaman artık bütün bir ülkenin geri dönmesi riski değil, sadece bölgesel artışlar olabilir.” Merkel, “Federal Eyaletler 100.000 kişi başına 50’den fazla yeni enfeksiyonu olan ilçelerde veya kentsel bölgelerde, yedi gün içinde derhal tekrar tutarlı bir kısıtlama konseptinin uygulanmasını sağlayacaktır” dedi.

Derleme : gazetem.eu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir