Sedat Peker’in paylaşımlarına erişim engeli

Sedat Peker’in, bazı tweet ve videolarına Jandarma Genel Komutanlığı talebi ile “kişilik haklarının ihlali” gerekçesi ile Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engelli getirildi.

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla çeşitli iddialarda bulunan Türkiye, hakkında “organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in, bazı tweet ve videolarına Jandarma Genel Komutanlığı talebi ile “kişilik haklarının ihlali” gerekçesi ile Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engelli getirildi.

Engel kararını bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından duyurdu. Akdeniz, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu tweetler ve YouTube videoları hakkında yaptığı 18 Mayıs 2021 tarihli başvuru Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiş. O kararın gerekçesi bilinmemekle birlikte, Komutanlığın itirazı Ankara 6. SCH tarafından kabul edilmiş” ifadelerini kullandı.

Erişime engellenen içeriklerde, AK Parti Milletvekili Tolga Ağar’ın Elazığ’da Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgisi olduğu iddiası yer almıştı.

Sedat Peker: Erişim engeli kararı yok

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker, sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildiği ve Telegram kanalı kullanacağı iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Sedat Peker, Telegram’ı hiç kullanmayacağı söyledi.

Peker, “Twitter, YouTube ve Instagram hesaplarıma herhangi bir erişim engelleme kararı bulunmamaktadır. Ayrıca da Telegram’dan kesinlikle yayın yapmayacağım. Derin Mehmet’in adamları yine faaliyette kardeşlerim. Etlerini parça parça koparacağım. (mecazi anlamda) Çok eğleneceğiz çok!” ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.haber3.com/guncel/sedat-pekerin-paylasimlarina-erisim-engeli-haberi-6018044

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir