Senatör Leonhard’dan Korona uyarısı

Hamburg Sosyal İşler Senatörü Melanie Leonhard (SPD), “Hamburger Abendblatt”da Korona koşullarının dikkate alınmadığı konusunda endişelerini dile getirdi. Hamburg Polisi ise hafta sonuna sakin başlangıç yapıldığını söyledi.

Cumartesi günü yapılan röportajda Leonhard, Hamburg’da parti yapılan bölgelerde Korona şartlarının göz ardı edildiği konusunda uyarıda bulundu. Bu dikkatsizlik iyi bir şey değil. İnsanlar sadece kendilerini değil, başkalarını da tehlikeye atmayı kabulleniyor. Bu davranış dayanışmaya ters” dedi.

Şimdiye kadar, alkol satışı sadece bireysel kiosklar ve restoranlar için sınırlı bir süre için yasaklandığını söyleyen Leonhard, ”Bu arada, daha sert önlemler tehdit altında:Örneğin, bu, bireysel satışlarda veya tüm sokaklar için genel kararname ile, alkol satışlarındaki yasakların uygulanması anlamına geliyor” diye konuştu.

Hamburg Polisi sözcüsü hafta sonu için olumlu bir sonuç çıkarırken, geçen hafta sonu ile karşılaştırıldığında, Cuma günü Schanzen ve Kiez bölgelerinde durumun sakin olduğunu belirtti. Schanzen bölgesinde bir restoran kendi isteğine göre akşamları alkol satmayı bırakırken, başka bir restoran alkol satışını yasakladı. Polise göre, dış alan gastronomi sektöründe ise kayda değer bir olay olmadığı bildirildi.

Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir