Şenol Güneş’in yerine konuşulan isimler belli oldu

A Milli Takım’da üst üste kötü sonuçlar alınırken Şenol Güneş döneminin sona ereceği konuşuluyor. Medya Radar’ın haberine göre, A Milli Takım’da Şenol Güneş döneminin sonuna yaklaşılırken Milli Takım teknik direktörlüğü için ismi geçen hocalar şu şekilde:

EN GÜÇLÜ ADAY: OKAN BURUK

Medipol Başakşehir ile şampiyonluk, Akhisarspor ile Türkiye Kupası gibi başarılar yaşayan Okan Buruk, turuncu lacivertli kulüpten ayrıldıktan sonra gelen teklifleri kabul etmedi. Bir ara ismi Galatasaray için de geçen Okan Buruk, yerli isimler arasında en başarılı ve en genç olanlarından biri olarak kabul görüyor. Milli Takımın EURO 2000 ve 2002 Dünya Kupası gibi tarihi başarılarında da oyuncu olarak kadroda bulunan Okan Buruk da Türk futbolunun yeni patronu olabilir.

SLAVEN BILIC

Hırvatistan Milli Takımı’nda Luka Modric, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic gibi isimlerle yeni bir jenerasyon ortaya koydu. 2006 Dünya Kupası’na gidemeyen Hırvatistan’ı, EURO 2008’e Wembley’deki İngiltere galibiyetiyle götürdü. EURO 2012’ye ise Howard Webb’in çok tartışmalı kararlarıyla veda ettiler. Bilic’in kurduğu jenerasyonla Hırvatistan, 2016 Dünya Kupası’nda final dahi yaşadı. Teknik direktörlük kariyerinde Hajduk, Lokomotiv, Beşiktaş, West Ham, Ittihad, West Brom’u çalıştırdı ve şu an BJ Guoan’da görev alıyor.

ANDRIY SHEVCHENKO

Futbol kariyeri başarılarla dolu olan Ukraynalı yıldız Andriy Shevchenko, teknik adamlık kariyerine de Ukrayna Milli Takımı’yla başladı. EURO 2020’de takdir toplayan bir Ukrayna Milli Takımı ortaya koyan Sheva, sözleşmesi sona erdiği ve başka heyecanlar istediği için görevinden ayrıldı. Shevchenko şu an boşta ve yeni bir teklif bekliyor.

JOACHIM LÖW

Almanya Milli Takımı’nda sürekli yenilenen ve genç oyuncularla desteklenen bir projeyi ülke çapında federasyonla birlikte yapılandıran Löw, Panzerler’in başından ayrıldıktan sonra herhangi bir kulübe gitmedi. Dünya Kupası başarısı da olan Löw, Türk futboluna da yabancı değil…

ANDRE VILLAS-BOAS

Porto, Chelsea ve Inter’de Jose Mourinho’nun analistliğini yapan Portekizli teknik adam, daha sonra Porto, Chelsea, Tottenham, Zenit, Shanghai SIPG ve Marsilya’da görev aldı. Rakibe göre kontra planlar yapması ve modern taktiksel yaklaşımlarıyla biliniyor. Geçen sezon bilgisi ve onayı olmadan transfer yapıldığı için Marsilya’daki görevinden ayrılan Villas-Boas, şu an boşta…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir