SGK’DAN EMEKLİDEN KESİNTİ YALANLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu “SGK” emeklilere yönelik bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberleri yalanladı ve “bayramlarda verilen ikramiyelerin kaldırılacağı, sosyal güvenlik destek priminin geri getirileceği, sağlık kesintilerinin artırılacağı ve ölüm aylığına yaş sınırı getirileceği” şeklinde iddia edilen türden bir çalışma yapılmadığı belirtildi. SGK başkanlığından yapılan açıklamada “Bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.


Sosyal Güvenlik Kurumu, ( SGK) emeklilerin maaşlarından kesinti ve ölüm aylıklarına yaş sınırı getirilmesini öngören bir taslak hazırlandığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Kurumdan yapılan açıklamada “Bazı basın-yayın organlarında “SGK’da çok konuşulacak çalışma” şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:

“Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.
Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” denildi.

KAYNAK: HABERTÜRK (25.2.2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir