Sınır dışı edilmeye 2 gün kala doğan mucize

Almanya’nın Hamburg kentinde eşine ender rastlanan bir “Oturma Müsaadesi” olayı gerçekleşti. 79 yaşındaki Nurten Yüksel’in unutkanlık sebebiyle Oturma Müsaadesinin 2,5 yıl önce bittiğini farketmeyişi sonucu, hakkında verilen “Ülkeyi terk” kararı, son 2 günde yapılan görüşmelerden sonra  kaldırıldı.

Haber: Mehmet Atak / Gazetem.eu

Hamburg kentinin Altona ilçesinde yaşamakta olan Nurten Yüksel (79) ömrünün büyük bölümünü Almanya’da geçirmiş olmasına rağmen Oturma Müsaadesi’nin 2,5 yıl önce  bittiğini farketmeyince, hudut dışı edilmekten son anda kurtuldu.

Edinilen bilgilere göre, eşi öldükten sonra, pasaportundaki Oturma Müsaadesi süresinin bittiğininin farkında olmadan yaşamını sürdüren Nurten Yüksel, tam  da yakınlarını görmek üzere Türkiye’ye gideceği sırada Oturma Müsaadesi’nin  2,5 yıl önce sona erdiğini öğrendi ve tekrar Oturma Müsaadesi almak üzere oğluyla birlikte  ilgili Yabancılar Dairesi’ne gitti. Yapılan kısa görüşmenin ardından da pasaportuna el konuldu. Büyük bir hayal kırıklığıyla evine dönen kadın, günler sonra 14 gün içinde Almanya’yı ter etmesi gerektiğini belirten yazıyı da alınca iyice şaşkına döndü. 

Bu konuda bilgi sahibi olan bazı kişilerle yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Türk kadını, bu defa Almanya’da 2,5 yıl kaçak yaşama cezası alma durumuyla da karşı karşıya kalınca tam bir bunalıma geldi. Kendisi hakkındaki “14 gün içinde Almanya’yı terk” kararı karşısında kara kara düşünürken, bir yandan da eşyalarını toplamaya başladı.

Avrupa Tercümanlık ve Danışmanlık sahibi Sümbül Tarakçılar

SON 2 GÜNDE GELEN YARDIM ELİ

Artık yakın çevresi ve dostlarıyla da vedalaşmak üzere iken, yardımcısının tavsiyesi üzerine Avrupa Tercümanlık ve Danışmanlık sahibi Sümbül Tarakçılar’la görüşen Nurten Yüksel‘e  sınır dışı edilmesine 2 gün kala bir ümit ışığı doğdu.Kul daralmadan Hızır yetişmez” veya “İyi olacak hastanın Doktor ayağına gelir” sözlerinin doğrulu da bu görüşmeyle birlikte bir kere daha tescillenmiş oldu. Moral bozukluğu içinde perişan olan kadının evraklarını inceleyen Avrupa Danışmanlık ve Tercümanlık firması sahibi  Sümbül Tarakçılar, Wandsbek Yabancılar Dairesi yetkilileri ile yaptığı görüşmede, bu  olayda bir kasıt bulunmadığı ve yaşlılık sebebiyle doğan unutkanlıktan dolayı meydana geldiğini ifade ederek,  13 Eylül’de para cezasına gerek kalmadan Oturma Süresi’nin uzaltılmasını sağladı.

NURTEN YÜKSEL’İN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Pasaportuna kavuşarak sevinç gözyaşlarıyla evinin yolunu tutan Nurten Yüksel, “Görüştüğüm çoğu insanlar, artık  Oturma Müsaadesi alamazsın dediklerinde, inancım iyice sarsılmıştı ama Oturum aldığıma hâlâ inanamıyorum. Sümbül Tarakçılar hanımdan Allah razı olsun. Beni büyük bir dertten kurtardı. Siz siz olun, sakın Oturma Müsaadenizin süresini geçirmeyin” şeklinde konuştu.

Zamanında işe el atarak çözüme bağlayan Tercüman ve Danışman Sümbül Tarakçılar ise, tavsiye mahiyetinde şu ifadede bulundu: “Almanya hem demokratik hem de bürokratik bir ülkedir. Kişilere tavsiyem, hangi kurumdan gelirse gelsin, gelen mektupları bir kenara atarak cevap sürelerini asla geciktirmeyin. Mutkala yazılı veya sözlü olarak cevaplayınız. Her konuda bize de başvurabilirsiniz tabii ki..”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir