Sıra ve Türkü Gecesi’nde salon inledi

Sümbül Tarakçılar’ın Lauenburg’daki Mosaik Festsaal’de düzenlediği Sıra ve Türkü Gecesi’nde, sahne alan 2 müzik grubu eşliğinde piste koşan davetliler, pandemi döneminde hasret kaldıkları tüm oyunları coşkuyla sergilediler.

Haber: Mehmet ATAK / Fotoğraflar: Kadir TAÇGIN  

Korona pandemisi tedbirleri nedeniyle Hamburg’a 40 km mesafedeki Lauenburg’un nezih salonlarından Mosaik Festsaal’de düzenlenen Sıra ve Türkü Gecesi, tam bir müzik ve eğlence havasında başlayıp, saatlerce devam etti.   

Avrupa Danışmanlık Tercümanlık ve Organizasyon firması sahibi Sümbül Tarakçılar‘ın düzenlediği gecede,  SIRA Geceleri’nin vazgeçilmez ismi Fevzi Kızıl ve ekibi ile, Kiel’den gelen Furkan ve Grup Royal sahne alarak, geç saatlere kadar devam eden bir program sergilediler.  Hamburg’da yaşayan Urfalı işadamlarının yoğun katılımı dikkat çekerken, çeşitli branşlardan ünlü isimler de göze çarpanlar arasındaydı.   

SIRA gecelerinin olmazsa olmazlarından Çiğ Köfte, özenle dizayn edilmiş tüm masalarda hem görünümü hem de lezzetiyle beğeni kazandı. Sıcak ve soğuk yiyeceklerin de açık büfe olarak gece boyunca sunulması olumlu karşılandı. Salon yönetimi ve çalışanlarının gayretleri ise ayrı bir özellikti.

SALONDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER

İş dünyası, Sivil Toplum Kuruluşları, Müzik, Eğitim ve Medya branşından 150 kişinin iştirak ettiği gecede göze çarpan bazı isimler şunlardı:   Ali Baba Coşkun, Aziz Akgül, Yusuf Adikti, Ömer Kelekçi, Mustafa Laleoğlu, Gürbüz Sönmez,  Bahri Atakaya, Mehmet Üzümcüoğlu, Ali Çelikel, Zeynel Düven, Göksal Sitti, İlyas Kulaksız, Hasan Renkliçay, Sedat Akgündüz, Özcan Süer, Gülşen Demirörs, Nermin Orhan, Yasemin Gemiciolu, Gülsüm Yenice, Sefer Kalaycı, Friesör Kenan ve arkadaşları, Erdal Altuntaş, Emin Sağlık ve Kadir Taçgın. 

GECEDEN NOTLAR:

Nisbeten kısa bir sürede düzenlenen gecenin organizatörü Sümbül Tarakçılar, “Schleswig-Holstein eyaleti sınırları içinde ve Hamburg’a biraz da uzak olmasına rağmen, başta Hamburg olmak üzere çevre şehirlerden katılım sağlayan müziksever dostlar ile müzik grupları, medya mensupları ve salon Mosaik ekibine candan teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıçtı. 2022 yılından itibaren Hamburg’da çok değişik organizasyonlarla ortaya çıkacağız” şeklinde konuştu.  

Geceden bazı notlar ise şöyleydi: 

* Fevzi Kızıl Grubu ile Furkan/Grup Royal’in gece boyunca salondakiler coşturarak piste çekmeleri dikkat çekti.

* Ses ayarlarının oldukça yüksek olması nedeniyle masalardakiler arasında sohbet zorluğu yaşandığı gözlendi.

* Mikrofona davet edilen Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun,  Türkiye’de Sıra Geceleri  etkinlikleri sayesinde çok sayıda insanın geçimini sağladığına dikkat çekti ve yurt dışında  yaşayan vatandaşlarımızın da bu kökleşmiş geleneği canlandırmasının önem taşıdığına ve desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu organizede emeği geçenlere teşekkür  etti.

* Seçkin yöresel ve anonim parçalara ilaveten zaman zaman Halay, Çiftetelli ve Dans müzikleri ile katılımcıları piste çekmeyi başaran müzik grupları da hayli alkış topladı.

* Cep telefonları ile video çekimi modası, Sıra ve Türkü Gecesi’nde de aynen devam etti. Lübeck’ten gelen 44 yıllık  fotoğraf ustası gazeteci Kadir Taçgın’ın etkinlik boyunca sergilediği performans da dikkate değer ayrı bir husustu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir