Sıradışı bir Ramazan Etkinliği

Ramazan ayı ve Bayramı geldi geçti ama bir sürü iftar proğramı arasından akıllarda kalanı ise eski Ramazan etkinliklerini çağrıştıran “Bahadır Yenişehirlioğlu ile Gönül ve Hayır Sofrası” oldu. Oldukça beğenilen geceyi Ömer Faruk Yıldız’la birlikte düzenleyen  organizatör Sümbül Tarakçılar ile o etkinlik üzerine bir söyleşi yaptık. 

Mehmet ATAK / gazetem.eu

Nisan ayı boyunca Hamburg’un değişik mekanlarında  birçok dernek, hatta Başkonsolosluk bile iftar proğramı düzenledi.  STK ve spor derneklerinin davetlerine yüzlerce kişi katılırken, iftar proğramları da genellikle klasik bir çerçevede başlayıp sona erdi. 

Fakat.. Organizatör Sümbül Tarakçılar‘nın Ömer Faruk Yıldız (Asude Ajans)  ile birlikte La Mira düğün salonunda düzenlediği bir iftar etkinliği vardı ki, tek kelime ile “sıradışı” türdendi. Üstelik de kişi başına 35 Euro giriş ücreti alınması ve ulaşım mesafesine rağmen yine de 250 kişilik katılımcı  sayısına ulaşıldı ve beğeni de kazandı. 

İşte Sümbül Tarakçılar ile söyleşimiz:  

Soru: Merhaba Sümbül Hanım, Ramazan Etkinliği düşüncesi sizde nasıl oluştu?

S.T. : Merhaba Mehmet Bey.. Çocukluğumdan beri Kültürümüze, Gelenekselliğimize çok önem veririm. Ve zamanla bu açığı gördüm ki hepimiz bu tür etkinliklere hasretiz. Ramazanın güzelliğini Türkiye’deki gibi doyasıya yaşayamıyoruz. Ondan dolayı, kafamda birkaç ay öncesi bu proje oluştu.

Soru: Amaç neydi bu etkinliği yapmanızda?

S.T. : Özlenen Ramazan ve Bayram havasını, Gelenekselliğimizi, Dinimizi, Kültürümüzü yaşayıp yaşatmak.

Soru: Asude Ajans ile birlikte organize kararı nasıl doğdu?

S.T. : Ben Ömer Faruk Yıldız beyefendiyi “Hasbihal İlahi Grubu” için aramıştım, müsaitlik ve ücret durumu için.. Kendisi amacımın ne olduğunu sordu ve ardından da normal fiyatın yarısı deyince çok şaşırmıştım. Hatta şöyle bir espri yaptık: “Ömer Bey bırakın da biraz  pazarlığın tadını çıkartayım!..”

Ve kendisiyle detayları konuştuğumuzda şunu farkettim:  Ömer Bey öyle ince detaylara giriyordu ki, bunu ancak proje sahibi yapardı ve iş anlayışımız  ile  amaçlarımızın bir olduğunu farkettim ve bu Projeyi beraber organize etmeyi teklifi ettim. Sağolsun, düşündükten sonra olumlu olarak geri dönüş oldu.

Soru: Gecenizde  Bahadır Yenişehirlioğlu’nu ağırladınız, bu fikir nerden geldi?

S.T. : Bahadır Yenişehirlioğlu, hem kitaplarından, hem de oyunculuğundan dolayı çok takdir ettiğimiz bir isim. Söyleyişi ile insanı alıp başka yerlere götürüyor, o ânı insanlara yaşattırıyor âdeta ve de  karşısındakine huzur veriyor. Programımıza çok uygun bir isim olduğunu düşündük ve sağolsun bizleri geri çevirmedi.

Soru: Hayli zengin bir proğram ortaya koymuşsunuz ?

S.T. : İstanbul’dan gelen, Yazar ve Dizi Oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu..

Erzurum’dan gelen Semazen Özkan Karadavut.. Canlı performansı ile Hasbihal İlahi Grubu, Kuran- i Kerim, İftar yemeği, Hacivat ile Karagöz, Davul Mânileri, Şiirler, Dr. Mustafa  Yoldaş tarafından Sağlık söyleyişi, Kumda Kahve Salepçi Salih Beyefendi.. Çok özel stantlarımız vardı. Hat Sanatında İdris Aougaye, Kabartma Sanatında Nur Şerife Hanım, Kiraz Tespihçilik ve Fatia Kitapçımız vardı.

Soru: O akşam başka iftar proğramları da varken, katılımcı sayısından memnun musunuz?

BİR AKŞAMDA 6 AYRI İFTARA RAĞMEN

S.T. : Aynı günde 6 ayrı İftar Proğramı olmasına rağmen, salonu şükürler olsun doldurduk ve T.C Başkonsolos Emine Derya Kara Hanımefendinin teşrifi de bizi  ziyadesiyle onore etti.

Soru: Masa dizaynı dikkat çekti ve çok beğenildi ?

S.T. : Bu tür organizasyonlarda çok dikkat etmeye, sıradanlıktan çıkmaya çalışıyorum.

Ürünlerin bir çoğu Sümbül Tarakçılar Organisation’a ait. Ve La Mira salonu işletmecileri İmren Mutu ve Turgut Duman’a da bu konuda desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Soru: Sosyal medyada gecenin gelirini Avrupa Türk Engelliler Derneği’ne bağışladığınızı açıkladınız. Hangi sebeple ?

S.T. : Ramazan Etkinliğinde ticaret olmaz düşüncesinde olduğumuz ççin, gelirin Avted’e, özellikle yapılan Farkındalık ve Empati Projelerine destek vermek için bu kararı aldık. Ve 1443 Euro destek olabilmenin onurunu yaşıyoruz.

SORU : Son olarak söylemek istedikleriniz?

S. T : Öncelikle etkinliğimize katılımından dolayı en başta T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara hanımefendiye, Schleswig-Holstein Düsseldorf, Hannover, Berlin gibi uzak şehirlerden gelen ve etkinliğimize destek verenlere, Sponsorlarımıza ve Basın mensuplarına  çok teşekkür ederim. Bu arada geri dönüşler de çok onore etti bizleri, çok teşekkür ederiz.

Bizi Takipte kalın, çok yakında yeni Projelerle karşınızda olacağız.

Röportaj ve desteğiniz için sizin şahsınızda gazetem.eu ekibine çok teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir