Sorgun Belediye Başkanı Hamburg’daydı

Yozgat ilimizin Sorgun İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci de bir dizi görüşmelerde bulunmak için  Almanya’daydı. Ekinci’ye Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer eşlik etti. Berlin’de Büyükelçi Ahmet Başar Şen ile görüştükten sonra Hamburg’a gelen heyet, Hamburg’da aynı zamanda yakın hemşehrisi olan Aka-Arslan Pflegedienst sahibi Esma Arslan’ı da ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası Erasmus Plus Programı çerçevesindeki bir proje ile Hamburg’dan 20 genç
Sorgun’u ziyaret etmişlerdi. Projenin amacı gençlerin farklı kültürleri tanıma, spor ve siyaset konularındaki
işleyişleri gözlemleme ve anlamaya yönelik ağırlıktaydı. Bu yıl da yine aynı benzer yöntem ve içerikle
Sorgunlu gençler Almanya’yı ziyaret ettiler.

SORGED Sorgun Gençlik Derneği’nin ortaklığında, Hamburg’da Aubiko e.V. kurumu koordinatörlüğünde
Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında yürütülen projede gençler karşılıklı iki ülkeyi
ziyaret edip kültür, spor ve siyaset konularında bilgi, görgü ve becerilerini geliştirip, kültürler ve
uluslararası izlenimler edinme fırsatını elde ediyorlar.

BAŞKAN EKİNCİ’DEN BAKIMEVİNE ZİYARET VE YOZGATLI’LARA YATIRIM ÇAĞRISI

Hamburg’un Bergedorf semtindeki AKA Hasta ve Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret eden Sorgun  Belediye Başkanı Ekinci,  Esma
Arslan’ın yörenin bir insanı olduğunu ve çalışmalarını takdir ettiğini belirtti ve buralara kadar gelmişken Esma Arslan’ı da ziyaret etmelerinin gerekli olduğuna değindi.
Bu arada Bergedorf semtinde yaşayan hemşehrilerine de seslenerek, 14 Ocak 2023 tarihinde Armada Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Yozgatlılar Buluşması“na özellikle Sorgun-Karabalılar’ı davet etti.  Ayrıca iş dünyasını Sorgun’a yatırım yapmaya çağırarak, son yıllarda bir üniversite, bir tekstil fabrikası ve  seranın açıldığına değinerek yatırımcılara kapılarının açık olduğunu vurguladı.

ESMA ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR

Aka-Arslan Pflegedienst sahibi Esma Arslan ise, “hemşehrisi Sorgun Belediye Başkanı’nı Hamburg’da görmekten memnuniyet duyduğunu” ifade etti. Aynı zamanda Sorgun-Umutevi barınağının kurucusu ve yöneticisi olan ArslanTürkiye’nin birçok belediyesinin ve barınakların sorunlu bir ilişkileri olmasına rağmen  Sorgun’da durumun tam tersi olduğunu,, barınak ile belediyenin uyum, anlayış ve karşılıklı destek ile örnek bir çalışma sergilediklerini vurgulayarak Ekinci’ye teşekkür etti.

Gün içinde Hamburg SPD Milletvekili Ali ŞimşekSorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ile  Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer,  Hamburg  Yozgatlılar Derneği Başkanı Armada Düğün Salonu sahibi Irfan  Gündoğan ve Esma Arslan“a  Hamburg Belediye Sarayı’nı gezdirdi.  Sorgun heyeti, Hamburg ziyaretinin ardından Bremen’e geçtil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir