SPD Milletvekili Ali Şimşek Meclis’te konuştu

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda 2 dönemdir görev yapan SDP Milletvekili Ali Şimşek, Hamburg’da Fahri çalışmalar yapanların tesbiti istemiyle  meclise bir araştırma önergesi sundu ve yapılan oylamada önerge kabul edildi. Deneyimli Milletvekili Ali Şimşek, Fahri Çalışmalar yapan kişi ve  STK kuruluşlarının araştırılması istediği Önerge konusundaki Meclis konuşmasında şunları söyledi: 

Değerli Dostlar Sevgili Hamburglular!

Tarafımca geliştirilen, meclis gurubumuzca ve yeşiller meclis gurubunca da desteklenen önerge  parlemento toplantısında tartışılarak kabul edildi.

Almanya’da her 5 yılda bir araştırma yapılarak, kurum, kuruluş ve derneklerde fahri, yani kamu yararına çalışan insanların sayısı, yaş ortalaması ve yaptıkları çalışmalar mercek altına alınmakta.

En son 2019 yılında bu araştırma yapılmış.

Buna göre Almanya genelinde nüfusun yüzde 40’ına tekabül eden kesim,  çeşitli kurum,,kuruluş ve kamu yararlı derneklerde fahri çalışmalar yapmakta. 

Hamburg’da  ise 450.000 kişi çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerde fahri çalışmalar yapmış.

Araştırma Önergesi, Fahri çalışma yapan kişi ve kuruluşların tesbit edilerek kendilerne destek sunulması amacını taşıyor. 

Önerge aşağıdaki noktaları içeriyor: 

-Almanya genelinde yapılan araştırmada Hamburg’da mercek altına alınarak, kimlerin, nerelerde ve hangi dallarda fahri çalışmalar yaptığının araştırılması.

-2024 de yapılacak araştırmada sadece Hamburg değil, Hamburgun ilçelerinin mercek altına alınarak ilçelerdeki devlet destekli fahri çalışma ajanslarının ilçelerde fahri çalışma yapan dernek, kurum, kuruluş ve (örneğin) göçmen sivil toplum örgütlerinde yapılan fahri çalışmalarında araştırma kapsamına alınması ve gözle görülür hale getirilmesi ve desteklenmesi.

-Bu yasama döneminde bakanlığın parlementoya genel fahri çalışma stratejisinin Hamburgda ne durumda olduğu ile ilgili bir rapor sunması!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir