SPD MİLLETVEKİLİ ALİ ŞİMSEK’TEN SON GELİŞMELER

SPD Milletvekili Ali Şimşek CORONA virüsü konusunda Hamburg Parlamentosunda alınan son kararları sizlerle paylaştı. İşte Hamburg Parlamentosunun aldığı son kararlar:

Sevgili arkadaşlar, değerli Hamburglular, son günlerde hayatımızı önemli bir şekilde etkileyen Corona-Covid 19 ile ilgili Hamburg Senatosu tarafından hafta sonu alınan son kararları ilginize ve bilgimize sunuyorum. 

Bu konularla ilgili sosyal medyada yüzlerce paylaşım, ses kayıtları ve gerçeklerle alakası olmayan haberler dolaşıyor. Lütfen sadece resmi makamlardan gelecek açıklamaları ciddiye alalım. Sosyal medya üzerinden gelen nereden geldiğini bilmediğimiz asılsız görselleri yaymayalım, paylaşmayalım.

Açıklamalarla ilgili bir kaç önemli noktaya değinmek isterim. 

1000 kişilik etkinliklerin yasaklanması ve 1000 kişinin altındaki etkinliklere sağlık bakanlığının durum değerlendirmesi sonucunda müdahale etme yetsikisi. Ayrıca Okullar, ana okulları ve meslek okullarıda kapatılmıştı. 

Bu bağlamda hafta sonu bir kaç düğün iptal edilmiş veya sağlık bakanlığı tarafından dağıtılmıştı. 

Dünden itibaren yeni kararla her türlü etkinlik iptal edilmiş durumda. Sadece 100 kişiye kadar özel eğlencelere senato yasak getirmiyor, ama yapılmamasını veya ertelenmesini öneriyor. 

Ayrıca 

Diskotekler, Barlar, Müzeler , tiyatrolar, eğlence yerleri, Spor salonları, Spor müsabakaları, yüzme salonları ve Saunalar da kapalı kalacak.

Benzinlikler, alış veriş merkezleri ve restorantlar yasaklar kapsamı dışında.  Restoranlar masa sayısını azaltacak ve masalar arasındaki mesafeyi genişletecek. 

Bu önlemler corona virüsünün daha yavaş, yani daha uzun bir zamana yayılmasını sağlamak amcalı olduğunu bildirmek isterim. Böylece hastanedeki yatak, yani hasta bakım kapasitesinin sabit kalması ve özelikle riziko gurubunda olan yaşlı hastaların ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanların korunması amcalıdır.

Saygı ve sevgilerimle 

Ali ŞİMŞEK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir