SÜPER LİG’DE 2 DERBİLİ KRİTİK HAFTA

Trabzonspor’un bir maçı noksan olmasına rağmen 44 puanla lider olduğu Süper Lig’de bu hafta sonu oynanacak maçlar sonunda, puan cetvelinin tepesi ile düşme hattında önemli değişikler olabilir. FB-GS ve BJK-Trabzonspor derbileri lige damga vuracak cinsten.

TRABZONSPOR İLE GALATASARAY DEPLASMANDA

34 maçlık Süper Lig maratonunda bu hafta oynanacak 2 derbi maçı, Cemil Usta Futbol Sezonu’nun bitimine 12 hafta kala şampiyon adayları açısından hayati önem taşıyor. Bir maçı eksik olan lider 44 puanlı Trabzonspor, Cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşırken, 42 puanlı Galatasaray da Kadıköy’de 20 yıldır yenemediği 38 puanlı Fenerbahçe ile Pazar günü karşı karşıya gelecek.

Lig sıralamasında Trabzonspor’u 1 puan geriden takip eden Başakşehir, Pazartesi günü Rize deplasmanında önemli bir puan maçına çıkacak. Haftalar boyunca liderliği elinde tuttuktan sonra peş peşe puan kayıpları yaşayarak averajla 4. duruma gelen Sivasspor da Pazar günü, 3 puan gerisindeki Alanyaspor’u konuk edecek.

DİP SIRALARDA BÜYÜK HEYECAN VAR 

Süper Lig’in düşme hattındaki takımlar da geriye kalan haftalarda alacakları puanlarla ligde kalma savaşı verecekler. Son sıradaki 15 puanlı Kayserispor, bu hafta evinde 20 puanlı Konyaspor’la karşılaşacak. 16 puanla düşme hattında bulunan Kasımpaşa, İstanbul’da Denizlispor’la,  20 puana sahip olup ligin 16. sırasında bulunan 20 puanlı Ankaragücü de başkent ekibi Gençlerbirliği’nin sahasında maça çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir