SÜPER LİG’E A.DEMİRSPOR ÇIKSIN

Süper Lig’e çıkacak 3. takımı belirlemek üzere Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak TFF 1. Lig play-off final maçı Perşembe günü TSİ 21.00’de oynanacak. ”Biz Adanalıyık” diyen Hamburg Altona Muhtarı Behçet Algan ile bestekar sanatçı Mehmet Karataşlı’ya göre, “Süper Lig’de İstanbul’dan yeteri kadar takım var. Adanaspor da gelirse Lig şenlenir.”

Türkiye’de Süper Lig‘e çıkacak üçüncü takımı belirlemek üzere yarın (Perşembe) akşam Almanya saati ile 20.00‘de Adana Demirspor ile İstanbul takımı Fatih Karagümrük arasında oynanacak final maçının sonucu, gurbetçilerimiz arasında da büyük bir heyecan yaratmış durumda.

BEHÇET ALGAN: “BİZ ADANALIYIK!”

Final maçına bir gün kala görüştğümüz Hamburg Galatasaray Derneği kurucu başkanı ve eski Altona ilçe milletvekili işadamı Behçet Algan, “Gönül vermiş olduğum Adanaspor ne yazık ki bu sezon küme düştü ama aynı şehrin takımı, bir zamanlar rahmetli amcam Davut Algan’ın da futbol oynadığı Adana Demirspor’un kazanarak Süper Lig’e çıkması en büyük temennim ve tesellim olacaktır. İstanbul’da şampiyon Başakşehir’den başka 3 büyükler ile bir de Kasımpaşa olmak üzere tam 5 takım olması yeterlidir. Hatayspor’dan sonra diğer bir güney takımı Adana Demirspor’un katılımı ile lige renk ve heyecan gelecektir” şeklinde konuştu.

MEHMET KARATAŞLI: “KAZANIRLARSA BESTE YAPACAĞIM!”

Hamburg’da yaşayan Adanalı bestekar sanatçı Mehmet Karataşlı ise, Adanaspor‘un küme düşmesi ile yaşadıkları üzüntünün, Adana Demirspor‘un kazanmasıyla önemli ölçüde hafifleyeceğini belirterek şöyle devam etti: “İnşallah Adana Demirspor finalde galip gelirse, kendileri için güzel bir beste yapıp hediye edeceğim. Karagümrük de güzide bir şehrimizin takımıdır ama bizim gönlümüz de bir Adana takımı olan Demirspor’dan yanadır. Finale kadar çıkma başarısını gösteren iki takıma da başarı yakışır.

KADER MAÇI PERŞEMBE AKŞAMI 21.00’DE

Türkiye Futbol Federasyonu‘ndan yapılan açıkamaya göre, Bursaspor‘u eleyen Adana Demirspor ile  Akhisarspor‘u  eleyen Fatih Karagümrük arasındaki TFF 1. Lig play-off final maçı, Ankara Eryaman Stadı‘nda oynanacak.
Karşılaşma, 30 Temmuz Perşembe günü saat 21:00’de başlayacak. (Orta Avrupa saati ile 20.00‘de)

Bu maçın kazananı, TFF 1.Lig’de şampiyon olarak bitiren Hatayspor ve ikinci bitiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor‘dan sonra Süper Lig‘e yükselen 3. takımı belirliyecek.

Play-off finalinin hakemi ise Cüneyt Çakır olarak belirlendi. Çakır‘ın yardımcılığını Mustafa Emre Eyişoy ve Tarık Ongun yapacak.

Haber: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir