SÜPER LİG’E PENALTILAR DAMGA VURDU

Sezonun bitimine 7 hafta kala yapılan Süper Lig karşılaşmalarında, Liderlik mücadelesi veren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarındaki penaltılar,  sonuçları önemli derecede etkiledi. 2 Lig’de daha sezon bitmeden şampiyonluklarını garantileyen Eyüspor ile Manisaspor, 1 Lig’e çıkma hakkını kazandılar. 

Yorumlar:

HAKAN ORTATEPE

GOL ATMADAN 1 PUAN ALAN KARTAL YARALANDI

Lider Beşiktaş önemli bir avantajı iyi kullanamadı ve zirve yarışında sekteye uğradı. Her iki takım da oynadıkları efektif ve açık futbolla izleyenlere, seyir keyfi yüksek bir maç seyrettirdiler. Beşiktaş için Aboubakar’ın takım içinde ne kadar büyük bir rol oynadığını bir kez daha gördük. Beşiktaş onun olmadığı maçlarda oldukça zorlanıyor. Rakip defans üzerinde sadece yardımcı oyuncu konumundaki Larin ile yeterli baskıyı kuramıyor ve gol atmakta da zorlanıyor. Oğuzhan’a geçmiş olsun, geçen hafta tam oldu derken bu hafta sakatlanıp çıkması talihsizlik.

Oyun için tespitlerimiz de şöyle:  Beşiktaş maçın hemen başında penaltı kazandı ama NKoudou o kadar evlere şenlik bir penaltı attı ki, öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Akabinde Beşiktaş öne geçene kadar oynadığı oyunu, öne geçtikten sonra nedense devam ettiremedi. Sanki skoru garantiledik gibi bir görüntü çizdi ve maçı hafife almaya başladı. Sergen Hoca oyuna Gökhan Töre’yi alarak biraz hareket getirmek istedi ama bu defa ters etki yaptı ve onun neden olduğu penaltı skoru belirledi.

Diğer yandan iki farklı geriye düşmesine rağmen, öne ve dikine oynamaya devam eden Ankaragücü’nün, oyunu bırakmadığını gördük. Hikmet Karaman’ın takıma etkisi gerçekten de çok büyük. Öyle bir mücadele etme hırsı getirmiş ki, takım geriye düşse de pes etmiyor. Geraldo, Trabzonspor’daki MWakame tarzı bir oyuncu. Yanı sıra 2 gol atan Paintsil durdurulması zor bir oyuncu.  Her ikisi de iyi işler yaptılar. Kendi kalesine 2 gol birden atan Kulusic de maçın en şansız ismiydi. 2-2 biten maçın çok enteresan bir yönü ise, 4 golden 4’ünün de Ankaragücülü ayaklardan gelmesiydi.  Neticede BJK liderliği perçinleyebileceği maçtan  tek puanla ayrılıp yara alırken, Ankaragücü de Ligde kalmak adına önemli bir puan alarak avantaj elde etti.

FENERBAHÇE 1 MAÇ FAZLASIYLA ZİRVEYİ ZORLUYOR

Fenerbahçe için öncelikle kaleci Altay’a acil şifalar diliyoruz. Lideri kovalamaya devam eden Fenerbahçe, Başakşehir karşısında çok değerli bir 3 puan alarak şampiyonluk yarışında “ben de varım” derken, maçın sonlarında kurtardığı penaltı ile maçın kaderinde etkili olan kaleci Harun‘un da hakkını teslim etmek gerekir.  

Maçın en enteresan tarafı Emre Belezoğlu dahil eski takımına karşı oynayan futbolcular topluluğu vardı sahada. Geri düşmesine rağmen toparlayıp maçı kendi lehine çeviren çok koşan, mücadele eden bir takım görüntüsü çizdi. Emre Belezoğlu oyuncuların kafasındaki “acaba” sorusunu kaldırmış. Kendilerine güven gelmiş. Emre Belezoğlu’nun hiç birisini kırmak istemediği için 5’i bir yerde gibi oynattığı isimler Ozan Tufan Mert Hakan ve Sosa’nın performanslarında gözle görülür bir yükseliş mevcut. Aynı şekilde Pelkas da serbest oynamaya başlayınca daha faydalı işler yapmaya başladı. İrfan Can henüz fizik olarak da hazır olmadığı için arkadaşlarına henüz tam istenilen şekilde faydalı olamıyor. Mesut Özil gelince bu 5’liden kim oynamaz o da ayrı bir soru. 

Diğer yandan, sadece adı forvet olan ama tam olarak ne oynadığı belli olmayan Valencia’nın, oyun içinde yaptıklarının etik olmadığını belirtelim. Aynı şekilde Serdar Aziz’in de Giuluano ile girdiği mücadele de yaptığı müdahalede iyi niyetli olmadığını belirtelim. Genel anlamda Fenerbahçe takımında bir toparlanma söz konusu ve bu sonuçlarada yansıyor. Sazlai’nin attığı gol daha önceden atılmış Caner-Gökhan Gönül ön direk organizasyonu gollerinin çalışılmış hali. Fenerbahçe adına şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet.

Ne oldu da geçen yılın şampiyon takımı olan ve Avrupa arenasında ülkemizi temsil eden Başakşehir bu yıl küme düşmemeye oynuyor ? Önümüzdeki haftalardaki fikstürüne bakınca, Başakşehir’in işinin hiç de kolay olmayacağı söylenebilir.

YARALI ASLAN İZMİRDE KÜKREDİ

Son haftalarda olmadık puanlar kaybeden Galatasaray da , İzmir’de Göztepe deplasmanından 3 puan alarak zirve inadını sürdürüyor. Geçen haftanın aksine daha ileri ve dikine oynayan bir Galatasaray izledik. Hatta bir ara Galatasaray defansı Göztepe’nin yarı alanına kadar çıkıp tüm takım olarak Göztepe’yi kendi alanında kilitledi. Rakibe önde baskı yapan o eski Fatih Terim takımı görüntüsü verdi Galatasaray. Fatih Hoca’nın genç isimleri sahaya sürerek yine “ben yaptım oldu” denemesi bu defa tuttu. Geçen hafta yaptığı hatayı anlamış olmalı ki Kerem, bu maçta tam bir amatör ruhla oynayıp,  biri penaltıdan 3 gol atarak hat-trik yapma başarısı gösterdi. Yine aynı ruhla oynayan Halil’in bu gollere katkı yapması, Galatasaray adına ileriye yönelik büyük kazanç olarak nitelendirilebilir. Bu iki isim de ellerine geçen şansı iyi değerlendirdiler diyebiliriz. Tabii ki burada önemli olan bunun tek maçta kalmayıp istikrarlı bir şekilde devamının gelmesi. Bu maçın diğer bir özelliği de, sarı ve kırmızı kartların havada uçuştuğu haftalara nispet olarak, 90 dakikada her iki takımdan yalnızca birer futbolcunun Sarı Kart görmesiydi. 

Maçın görünmeyen kahramanı diyebileceğimiz ama aslında hem oyunun her alanında yer alan, hem de gollerin hazırlanmasında rol oynayan Gedson Fernandes’in performansı da, doğru yerde oynatılınca yükselmeye başladı. Her ne kadar kayba neden olsa da Fatih Hoca’nın “yap boz”ları bu maçta etkisini olumlu şekilde gösterdi. Beşiktaş’ın da bu hafta puan kaybetmesi, Galatasaray’a şampiyonluk yolunda yine “ben de varım” deme imkanı getirmiş oldu.

DÜŞME HATTI YANGIN YERİ GİBİ

Başakşehir’in de son FB mağlubiyetiyle  tehlikeli bölgeye  yaklaştığı Süper Lig’in üstü gibi altı da adeta yangın yerine döndü.

Yılmaz Vural’ın başına gelmesi ile pozitif ivme kazanan Erzurumspor düşme potasından çıkmak için mücadelesini sürdürüyor. Düşmesi hemen hemen kesinleşen Denizlispor karşısında son dakikada aldığı galibiyet çok değerli. Aynı şekilde yine son dakika golü ile yıkılan Gençlerbirliği için de tehlikeli bölgeden çıkmak bir o kadar zora girdi.

MANİSASPOR’LA EYÜPSPOR 1. LİG’E ÇIKMAYI GARANTİLEDİ

TFF 1. Lig‘de de şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor. İlk iki sırada yer alan takımların mücadelesini, farklı bir şekilde Adanademirspor kazandı. Ancak buna rağmen Giresunspor zirvedeki yerini korudu. düşmesi kesinleşen ilk takim ise Lig başından bu yana adeta Teknik Adam değişikliği rekoru kıran Eskişehirspor oldu.

2. Lİg’de şampiyonlukları kesinleşen takımlar Manisaspor ve Eyüpspor gelecek sezon TFF 1.Ligi’  nde mücadele edecekler. Her iki takımın da Şampiyonluğunu kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir