Tesadüflerin parlattığı Organizatör: Halil Babür

Henüz 20 yaşında iken Kadıköy’de sanatçı Ahmet Kaya ile tanışmasıyla Konser Organizatörlüğü branşına adımını atan Halil Babür, şu günlerde de Kanal 7’deki “Avrupa Show” programı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Röportaj: Mehmet ATAK

“Şans kapıyı çalarsa, kısmet ayağınıza gelir” sözü, 37 yıldır Hamburg’da yaşayan Halil Babür için söylenmiş sanki..

Küçük yaşta Bingöl’den Hamburg’a gelen ve burada Meslek ve Sanat eğitimi alan Halil Babür’ün müzikle haşır neşir olması daha çocukluk döneminde başlamış.Bu branşa adımını atması ise, 20 yaşında iken Kadıköy – Moda semtindeki bir çay bahçesinde o günlerin parlayan yıldızı Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu ile  söz yazarı bestekâr Ahmet Akyol‘la tesadüfen tanışmasıyla gerçekleşmiş. 

HAMBURGLU OLDUĞUMU SÖYLEYİNCE 

Olayın devamını da Halil Babür’den dinleyelim:

Parkta otururken tesadüfen tanıştığımız Ahmet Kaya, benim Hamburg’da yaşadığımı öğrenince, yakında konserler vermek üzere Almanya’ya geleceğini ve Hamburg’da bir konser salonu bulmam isteğinde bulundu. Hiç ummadığım bir anda karşıma çıkan bu teklif karşısında çok heyecanlanmıştım. İçim içime sığmıyordu. “Pek” diyerek oradan ayrıldım ve işlerimi hemen bitirip Hamburg’a döndüm.”

40 GÜN SONRA AHMET KAYA ARAYINCA

Halil Babür, salon organizesi için Hamburg’da bir sürü kapı çalmış ama hepsinden de olumsuz cevap almış. Yaklaşık 40 gün sonra Ahmet Kaya’dan gelen telefon ile ne yapacağını şaşıran Halil Babür, durumu izah edince,  Ahmet Kaya’nın “Gittiğin salondan beni ara ve salon sahibiyle görüştür” demesiyle iyice rahatlamış. Audi Max Halle salonunu da bu sistemle konser için tahsis ettirmiş. Konser günü salonun tamamen dolmasıyla birlikte, konser hasılatı da 3 eşit parçaya bölününce Halil Babür bir anda 100 bin Mark kazanmış.

HALİL BABÜR ARTIK KONSER ORGANİZATÖRÜ

Hamburg’daki konserin çok iyi bir getiri sağlamasını takiben Amsterdam, Viyana, Hamburg- Bergedorf konserleri de peşpeşe gelmiş ve Halil Babür artık Avrupa çapında genç bir organizatör olarak bu branştaki yerini almıştır. 30 yıllık sanat döneminde Türkiye’nin ünlü sanatçıları Müslüm Gürses, Küçük Ceylan Sibel Can Ergün- Serpil Efe kardeşler, Orhan Ölmez, Hakkı Bulut ile yakından tanışma fırsatı bulan Babür, şu sıralarda Ahmet Kaya’nın ağabeyi türkücü Mustafa Kaya ile çalışıyor.

SANAT ARTIK AYAĞA DÜŞTÜ 

Korona pandemisinin sona ermesi durumunda bomba projelerle yoluna devam edeceğini belirten ve bir süre önce kaybettiği oğlunun acısı son bulduğunda Kanal 7’deki “Avrupa Show” da “Evliliğe ilk adım” adıyla evli çiftlerin hayat hikayelerinin sunulduğu proğramda görev alacağını ifade eden Babür, düşüncelerini  şu sözlerle noktaladı: 

“Bugüne kadar sanat dünyasında mesleğimi icra ederken, işimi daima büyük bir şevk ve heyecanla yaptım.  Ama.. Şimdi ise sanat artık iyice ayağa düştü. 23 yıl zarfında çeşitli TV’lerde “Avrupa Show” adıyla yüzlerce proğram yaptım. Bu çok önemli bir süreçtir. Bir süredir zaruri olarak ara verdiğim bu branşta, geçmiş dönemlerden de dersler çıkararak sürpriz proğramlarla ortaya çıkmaya hazırlanıyoruz. Yusuf Harputlu’nun Sevgiler Günü münasebetiyle 19 Şubat’ta  Hamburg’daki Taxim Bar’da  yapacağı proğram da bunun ilk adımıdır.. 2022 yılı çok güzel olacak inşallah!”   

Tesadüflerin parlattığı Organizatör: Halil Babür” için bir yorum

  1. kripto ermenilerle cok icli disli olmasi ve kendisininde kripto olma ihtimali cercevesinde su anda istihbarat birimlerinde listeye alinmistir.
    Zazalara pusu kurmay calisan bir yapilanma icersinde oldugu duyumlari var. en ufak bir hatasinda alacagi ceza belli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir