TGH “ÇEŞİTLİLİK TÜZÜĞÜ”NÜ İMZALADI

Türk Dernekleri çatı kuruluşu Hamburg Türk Toplumu (TGH),   Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel’in himayesi altındaki şirketlerde ve kurumlarda çeşitliliği teşvik etmeye yönelik bir giriişim olan Çeşitlilik Tüzüğü’nü imzalayarak,  bu önemli toplumsal girişim projesine destek ve katılımını duyurdu. 

26 derneğin üye olduğu TGH, Çeşitlilik Tüzüğü’nü imzalayarak, Hamburg’daki Türk toplumu iş dünyasında çeşitlilik ve hoşgörü için açık bir sinyal gönderdiği gibi, cinsiyet ve cinsiyet kimlikleri, milliyetleri, etnik kökenleri, dinleri veya inançları, engellilikleri ne olursa olsun tüm çalışanların takdir edildiğini de ortaya koydu.

BAŞKAN MURAT KAPLAN ” Çeşitliliği önemsiyoruz!”

TGH Başkanı Murat Kaplan, “Çalışma dünyamız sürekli değişiyor” diyor. “Çeşitliliğe olan bağlılığımız sayesinde, küreselleşme, demografik değişim ve azalan istihdam rakamları gibi sosyal ve ekonomik değişikliklere uyum sağlayabiliyoruz. Çeşitlilik Sözleşmesi’ni imzalayarak artık kendimizi çalışanlarımıza, üye ve kursiyerlerimize, proje ortaklarımıza ve işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kişilere göre net bir şekilde konumlandırıyoruz. “

TGH MÜDÜRÜ JAKUB WOZNIAK. “Biz Biriz!”

TGH Genel Müdürü Jakub Wozniak: “Çeşitlilik TGH için boş bir terim değil normalde  her gün yaşanıyor. Çalışanlarımız dünyanın her yerinden geliyor ama biz biriz – Hamburglular. Tüm dünyayı tanıdıkça çeşitli yeteneklerden yararlanıyor ve birbirimizden öğreniyoruz. “

“Çeşitliliği teşvik etmek ve kullanmak bugün her zamankinden daha önemli. İçinde önemli bir potansiyel var, sonuçta bugün toplumumuz her zamankinden daha çeşitli ve farklı. Bu potansiyeli kullanmak için, siyaset ve toplumdan gelen bazı seslerin aksine, birbirimizle minnettar bir etkileşim için ayağa kalkmalıyız ” ifadesinde bulundu.

Çeşitlilik Tüzüğü Genel Müdürü Aletta Gräfin von Hardenberg ise düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

” Bu iş dünyasında da geçerli. Kuruluşlar, Çeşitlilik Tüzüğü’nü imzalayarak, iş dünyasında çeşitliliği teşvik ettiklerini ve böylece yenilikçi çözümlerin ve daha üretken yaklaşımların önünü açtıklarını açıkça gösteriyorlar. Çeşitlilik yönetimi, kesişen bir konudur. Arkasındaki fikir: Çeşitliliğin konu olduğu bir organizasyon kültürü elbette tüm çalışanların potansiyellerine mümkün olan en iyi şekilde katkıda bulunmaları anlamına gelir. Aynı zamanda kuruluşun temsil ettiği fikirlerin veya ürünlerin çeşitliliğini de teşvik eder.” 

Hamburg Türk Toplumu hakkında:

Hamburg’daki Türk Toplumu (TGH), şu anda sosyal işler ve entegrasyon alanında aktif olan 26 bireysel dernek, grup ve girişimden oluşan bir şemsiye organizasyondur. TGH renkli ve birbirleriyle barışçıl etkileşimler, hoşgörü, özgürlük ve dünyaya açıklık geliştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir