Trabzonspor Aslan’ı Horonla Yendi: 1-3

Süper Lig’in ilk yarı sonlarında depara kalkan Galatasaray, şampiyonluk parolasıyla başladığı Korona tatili sonrasındaki maçlarda  puan kayıplarına lider Başakşehir’in en yakın takipçisi Trabzonspor önünde de devam etti ve sahadan 3-1  mağlup ayrılarak ümitlerini söndürdü.

Son 4 maçtır sakatlıklar ve kırmızı kartlar yüzünden görülmemiş bir şekilde sarsılan takım, Feghouli’nin tam da bir disiplinsizlik örneği ile VAR kararı sonucu 31. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra, 42. dakikada tartışmalı bir VAR penaltısıyla Sosa’nın ayağından 1-0 mağlup duruma düştü. Bu, ilk yarının da sonucuydu.

Onyekuru’nun Monaco’ya dönmesi, Falcao ile Andone ve kaptan Muslera’nın sakatlıkları ile güç kaybeden sarı kırmızılı takım, her hattıyla anlaşmalı bir oyun ortaya koyan Trabzonspor karşısında zaman zaman saman alevi gibi parlasa da, bir türlü golü bulamadı. İkinci yarı bakalım neler yaşanacaktı? Galatasaray canlanıp beraberliği mi yakalayacak, yoksa liderliğe göz koyan Trabzon farka mı gidecekti ?

Her iki takımın oyuncu değişikliğine rağmen üstün oynayan takım yine Trabzonspor’du. 70. dakikada ortalanan topa 2 G.Saraylı arasından mükemmel bir kafa vuran Novak durumu 2-0 yaptı. 90+3’te SERİ penaltıdan durumu 2-1’e getirse de, takımın golcüsü Sörloth 90+5’te attığı 21. golle adını Trabzonspor tarihine yazdırdı: 1-3.. Kendi sahasındaki maçtan da puansız ayrılan G. Saray, peşindeki Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin nefesini de UEFA Ligi yolunda ensesinde hissedecek duruma geldi.

Öte yandan Trabzonspor da bu kritik galibiyetle birlikte lider Başakşehir’le arasındaki 2 puanlık farkı korumuş oldu. 

Haber / Yorum: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir