Trabzonspor mutlu sona adım adım yaklaşıyor

Süper Lig’in dörtte üçlük bölümü sona ererken,  Lider Trazonspor ile Fenerbahçe’nin farklı galibiyetleri, Galatasaray’ın da Derbi maçında Beşiktaş’ı 2-1 yenerek hem düşme hattından uzaklaşması, hem de Perşembe günü Ali Sami Yen’de Barcelona ile karşılaşacağı UEFA Kupası rövanş maçı öncesinde moral bulması, geçtiğimiz  haftaya damga vuran olaylardı.

İşte Hakan Ortatepe’nin penceresinden  bir solukta okuyacağınız enfes yorumlar: 

TRABZONSPOR HORON İÇİN HAZIRLANIYOR

Süper Lig’de Trabzonspor fırtınası devam ediyor.. Sezonun sonu yaklaştıkça şampiyonluğa adeta geri sayım yapan Trabzonspor, Abdullah Hoca yönetiminde gerçekten ligin en iyi futbol oynayan takımı haline geldi. Oyundan çıkanın yerine giren futbolcu da rahatlıkla ilk 11’de  oynayabilecek düzeyde ve kalitede. Örneğin Gianini, Bakasetas gibi kaliteli ayaklar, oyuna sonradan  girmelerine rağmen sağladıkları katkıya bakınca, Trabzonspor’un ne kadar sağlam bir takım ruhuna sahip olduğunu görüyoruz. MWakame ve Abdülkadir’in attıkları gollerden sonra birlikte sevinme şekilleri de bunun ispatı. Zaten başarının sırrı da Takım olabilmekte yatıyor.

İlk yarı sonucuna bakınca, Göztepe kümede kalmak için mücadele ediyor ve burdan da 1 puan alacak görüntüsü verdi ama ikinci yarı Trabzonspor “ben liderim ve şampiyonluk yolunda şaka yapmam, engel de tanımam” dedi. Evet geri sayım Trabzonspor’un şampiyonluğu icin devam ediyor.

KEREM, ARDA, CAN, RIDVAN

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray bu yıl şampiyonluk yarışından koptular. Yabancı kontenjanlarının dolu olması ve ellerindeki bu yabancıların büyük bir kısmının aslında seviye ve kalite olarak öyle çok ta üst düzey olmaması, bu takımları yeni arayışlara yöneltti. Aslında bu takımlarımız şampiyonluğu kaybetti ama kazanan Türk Futbolu oldu.

Nedenine gelince..Fenerbahçe’de Arda, Beşiktaş’ta Can ve Rıdvan, Galatasaray’da da Kerem, Türk Futbolunun geleceğine imza atacak isimler olarak ortaya çıktı. Bunu bu hafta oynanan maçlarda çok daha güzel gördük. Arda ikinci yarı oyuna girdi, takımına maçı kazandıran isim oldu ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Kerem, derbi maçında attığı iki golle takımını galibiyete taşıyan isimdi. Can oynadığı oyunla ve Rıdvan da oyuna sonradan girerek hem takımını ateşlemesi ve hem de attığı golle Türk Futbolu için kazanç olduklarını gösterdiler. 

Eğer bu takımlarımız şampiyonluk yarışından kopmasaydı, belki de Arda’dan , Can’dan,  Rıdvan’dan ve Kerem gibi genç yeteneklerden hiç birimizin haberi bile olmayacaktı ve belkide bir çok ismi duyulmayan yetenek gibi onlar da kaybolup gidecekti.

FUTBOLUMUZUN İSTİKBÂLİ YERLİ GENÇLERDEDİR

Bu hafta Fenerbahçe’nin kazanması veya gazozuna oynanan ve aslında sonucunun çok ta önemli olmadığı ama isminin derbi olmasından mütevellit önem arz eden Galatasaray-Beşiktaş maçından çok, futbolumuzun geleceği olan bu gençleri seyretmek büyük keyif verdi. Ha bu arada Fenerbahçe, farklı kazanarak taraftarını sevindirdi,  diğer yandan derbi maçını de Galatasaray kazanarak Barcelona maçı öncesi moral buldu. Güzel de oynadı her iki takım, adına yakışır bir maç oldu. 

Dip not: Barcelona-Galatasaray maçında Galatasaray’ın kalesini koruyan Pena’ya Barcelona taraftarının davranışı ile Galatasaray- Rizespor maçında Galatasaray taraftarının Gedson Fernandes’e davranışı…

Acaba biz de bir gün onlarla aynı seviyede olabilecek miyiz diye sormadan edemiyor insan!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir