TRANSFER ŞAMPİYONU FENERBAHÇE

Hakan ORTATEPE

Futbol dünyasındaki gelişmelere tepeden bakıp mercek altına alarak doğru teşhisler koyan Hakan Ortatepe, bu yazısında da Türkiye Süper Lig’deki bazı takımların transfer hareketlerini yorumladı.

TRANSFERLER SON GAZ

Takımlar yeni sezon hazırlık kamplarına başladılar. Avrupa Kupalarına katılma hakkını kazanan takımlarımız, bir taraftan eleme maçları için hazırlıklarını sürdürüken, diğer taraftan da yeni transferlerini bu hazırlık kamplarına yetiştirebilmek için, transfere de son gazla devam ediyorlar. Bilindiği gibi bu yıl Transfer sezonu 22 Eylül’e kadar devam edecek.

Transferler konusundaki gelişmelere bakacak olursak, bugün itibarı ile Transfer rekoru Fenerbahçe’de. Ve işte transfer dosyamız: 

Vedat Muric

FENERBAHÇE:

Geçen sezon ligde umduğunu bulamayan Sarı Lacivertli takım, yaptığı transferlerle şu ana kadar en hızlı giden takım olarak dikkat çekiyor. Yapılan transferlerde Vedat Muric gibi giderken, takıma katma değer sağlayacak tek isim şu an için Mert Hakan gibi görünüyor. Öte yandan iyi adapte olursa Novak, yine aynı mevki (sol bek)için transfer edilen Caner’e göre daha istikrarlı olabilir. Sinan Gümüş ve Thiam forvette Vedat Muric’in yerini doldurabilir belki ama her ikisinin de iyi birer yedek olarak kalması da olanak dahilinde. Fenerbahçe Vedat’tan kazandığı parayla 30 yaş veya üzeri, hani Falcao tarzı ses getirecek yeni bir yabancı forvet te alabilir. Sosa ve Gökhan Gönül de tecrübeleriyle Fener takımına mutlaka katkı sağlar. Barış Sungur ve İsmail Yüksek gibi genç isimler ise bu kadroda çok zor yer bulur.

Omar Elabdellaoui

GALATASARAY:

Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan ve Kerem Aktürkoğlu gibi gençlerin yanısıra kaleci Fatih Öztürk ile Norveç’ten sağ bek Omar Elabdellaoui ve “bizim Evlat” mahiyetinde Arda’yı kadrosuna katarken, Lemina ve Seri gibi oyuncularını da elinde tutmaya çalışıyor. Diğer yandan da Kamil Jozwiak, Jakub Moder ve James Rodriguez gibi isimler de kulislerde dolaşıyor.

BEŞİKTAŞ:

N’Skala, Mensah ve Welinton’u kadrosuna kattı, ancak Fatih Aksoy gibi genç bir yeteneği de Alanyaspor’a adeta hediye etti. Papiss Cisse ile ilgili girişimler de devam ediyor.

Marlon Rodriguez

TRABZONSPOR:

Sörloth’un hemşehrisi Anders Trondsen haricinde Edgar Le, Stiven Plaza, ve Marlon Rodriguez’le Muhammet Taha Tepe ve Rahmi Anıl Başaran gibi iki genç yeteneği de aynı şekilde kadrosuna aldı. Flavio için de son rötuşları yapıyor.

BAŞAKŞEHİR:

Daha önceki yıllarda kadrosunda bulundurduğu Atabey Çiçek ve Berkay Özcan’dan sonra, Fenerbahçe’de çok ta bekleneni veremeyen Hasan Ali Kaldırım’ı aldı ki Fenerbahçe’ye göre burada daha başarılı olacağını düşünüyorum.

SİVASSPOR:

Geçen sezona damga vuran Mert Hakan ve Emre Kılınç gibi iki önemli futbolcusunu kaybetti ama Jorge Felix ve Max Gradel gibi iki ismi kadrosuna kattı. Rıza Çalımbay Hoca ile yola  devam edeceğini açıklayan Yiğidolar, yine zirveyi zorlayan takım olacak gibi.

ALANYASPOR:

Kadrosundaki bir çok futbolcuyu kaybeden ama aslında bu işten kârlı ayrılan ve bunu gelecek yıllarda da yapacak bir takım görüntüsünde. Türkiye Kupası finalisti Alanyaspor, transferde Davidson Parreira, Efkan Bekiroğlu, Ufuk Ceylan, Berkan İsmail Kutlu ve Fatih Aksoy u kadrosuna kattı.

YANDI GÜLÜM KETEN HELVA

Transfer limitleri tüm takımların hareket alanlarını kısıtlıyor. Tabii hâl böyle olunca da, nereden en az maliyetle, en çok fayda sağlayacak ve aynı zamanda da günü kurtaracak futbolcu buluruz kafası devreye giriyor. Hatta çoğu zaman iki takım aynı futbolcu için “ben alacağım” diye adeta savaşıyor. Bugüne kadar yaptıkları yanlışlara aynen devam yani. Transfer hareketlerine bakıldığında camialar Lig ve Kupa’da şampiyonluğa o kadar aç ki, bu yüzden takım yöneticileri bir an evvel başarıya ulaşabileceklerini düşündükleri transferleri yapma çabasındalar. Geleceği düşünmek arka planda kalıyor, hatta hiç düşünülmüyor bile. Sadece ve  sadece yeter ki biz bu yıl şampiyon olalım, çünkü “bu yıl, işte o yıl” diyorlar. Bu şekilde aslında bir ölçüde taraftardan gelecek tepkiyi de önlemiş oluyorlar ki bu da onlara bir süre rahat hareket edebilme imkanı sağlıyor.

Ama sezon sonunda bazı takımlar için sonuç yine hüsran olursa, işte o zaman yandı gülüm keten helva.

Ve sonrasında yine her şey sil baştan!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir