TÜRK GAZETECİLER ÖRGÜTLENDİ

Almanya’da bulunan ulusal gazetelerde ve ajanslarda çalışan gazeteciler, yerel gazete sahipleri ve bölge muhabirleri Almanya Türk Gazeteciler Birliği’ni kurdu.

Almanya ile Türkiye arasındaki İşgücü Anlaşması’nın 59. Yıldönümünde Almanya’da yaşayan Türk gazeteciler örgütlendi. Gazeteciler, Frankfurt yakınlarında bulunan Mörfelden-Walldorf’ta gerçekleştirilen toplantı sonrasında Almanya Türk Gazeteciler Birliği (TJV) adı altında bir dernek kurdu. Derneğin başkanlığına Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel getirilirken, başkan yardımcılıklarına Anadolu Ajansı Almanya Temsilcisi Cüneyt Karadağ ve İhlas Haber Ajansı Almanya Temsilcisi Mehmet Koca seçildi.

TECRÜBELİ EKİP

Ulusal gazete ve ajanslara çalışan gazetecilerin kurduğu ilk dernek olma özelliğini taşıyan Almanya Türk Gazeteciler Birliği (TJV), Alman gazetecilerle diyalog içinde olacağı gibi, Almanya’daki Türk toplumunun da medyada sesi olmaya çalışacak. Seçimden sonra bir konuşma yapan Almanya Türk Gazeteciler Birliği (TJV) Başkanı İsmail Erel, “Çok tecrübeli, yıllarını profesyonel olarak gazeteciliğe vermiş isimlerle yola çıktık. Çalışacağız, aktif olacağız, gazetecilerle diyalog içinde olacağız. Hayırlı olur inşallah” dedi.

YÖNETİM KURULU

Seçimde derneğin Genel Sekreterliği’ne Sabah Almanya Haber Müdürü Cemil Albay getirildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine İshak Deveçeken (Başkan) ve Fatih Yılmaz seçildi. Derneğin yönetim kurulunun diğer üyeleri ve sorumluluk alanları şöyle:

Sosyal Medya ve İnternet Sorumlusu: Murat Tosun

Sayman: Cengiz Parlayan

Yazılı Basından Sorumlu Üye: Hayrettin Özcan

Radyo ve TV’den Sorumlu Üye: Mustafa Akbaba

Teşkilatlanmadan Sorumlu Üye: İbrahim Taş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir