TÜRK TURİZMİ HAZIR BEKLİYOR

2004 yılından bu yana Türkiye’ye milyonlarca turist götüren tur operatörü Bentour Reisen’un yeni Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, Türkiye’nin Koronavirüs sebebiyle turizmde yaşadığı büyük sıkıntılara değinirken, “Her an tünelin ucu görünebilir ümidindeyiz” dedi.

Haber : Mehmet ATAK (gazetem.eu)

Yıllardır Genel Müdür olarak görev yaptığı Hamburg merkezli Öger Tours’tan ayrıldıktan sonra, geçtiğimiz Mart ayında yine turizm sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Bentour‘un Genel Müdürlüğü’ne getirilen Songül Göktaş-Rosati, Korona salgını yüzünden durma noktasına gelen Türk turizminin çok zor günler yaşadığını belirtti. Yenilikçi, güçlü ve seyahat acenteleri ile yakın işbirliğine önem veren bir Tur Operatörü olan Bentour Reisen‘da görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Songül Göktaş-Rosati, tüm dünyada turizme de büyük darbe vuran Korona dönemindeki gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. 

ALMANYA’NIN TURİZMDEKİ KAYBI 11 MİLYAR €

Ağırlık sahası Türkiye olmak üzere Yunanistan, İspanya, Kıbrıs ve Mısır gibi ülkeler kapsamında turistik hizmetleriyle ün yapan Bentour Reisen’in Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, kafalardaki soru işaretlerine karşın şunları söyledi: 
“Alınan önlemler kapsamında değişik sektörlerde olumlu adımlar atılıp işyerleri halka açılırken, turizmin can damarı ulan ülkeler arası uçak seferleri için henüz net bir tarih verilmedi ama Mayıs sonuna kadar müjdeli bir açıklama yapılacağını umuyoruz. Avrupa ülkelerinde yaz tatili tarihlerinde değişiklik olmayacağı varsayımı ile Almanya, Avusturya ve İsviçre’de hazırlıklar yapılmaktadır. Türkiye’deki oteller hazır durumda bekliyor. İç turizmdeki hareketlenmenin basamak basamak dış turizme de Haziran ortalarında yansıyacağı beklentisindeyiz. Cirolar çok düştü. Yalnız Almanya’nın turizmdeki kaybı 11 Milyar Euro oldu. Kendimizi, tünelin ucundaki ışığın her an görülebileceği ihtimaline göre hazırlıyoruz. Mevsim şartları itibarı ile avantajları olan Türkiye’nin ve tur operatörlerinin bu krizi en az zararla atlatmasını temenni ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir