Türkçe Yazarlar’dan İmza günü

Hamburg’lu bir grup yazar sohbet ve fikir alışverişi sırasında edindikleri tecrübeler çerçevesinde aldıkları karar sonucu kurdukları grup ile eserlerini imza gününde kamuoyunun beğenisine sundular.

Haber ve Fotoğraflar: Salih KARTAL

Almanya’nın kültür ve yenilikler şehri Hamburg bir ilke daha şahitlik etti. Yarım asırdan fazla, Türkiye kökenli insanların da içinde yaşadığı şehre kattıkları kültürel zenginlik her geçen gün artarak devam ediyor. Korona salgını önlemlerine azami dikkat edilerek hazırlanan etkinlikte , Hamburglu yazar Süleyman Deveci öncülüğünde biraraya gelen yazarlar grubu, Gülderen Arık, Oya Pervin Pelit, İlhami Aktar, Orhan Çelik ve Gülsen Gülbeyaz’dan oluşuyor.

KİTAPLARINI TANITTILAR
Yazarlar,  “Haus der Familie”‘de hazırladıkları standlarda kitaplarını okuyucularına tanıttılar.Annesi vefat ettiği için etkinliğe katılamayan Gülsen Gülbeyaz’a ait kitaplar ise adına açılan standında yerini almıştı. Bazılarının henüz ilk kitabının sergilendiği yüzlerdeki heyecanın gizlenemediği samimi bir aile atmosferinde geçen etkinlikte, ikinci hatta üçüncü  baskısına  ulaşan Türkçe kitapların yanısıra, Almanca’ya çevrilmiş  veya doğrudan Almanca yazılmış kitapların varlığı dikkat çekiçiydi.

YAZAR SÜLEYMAN DEVECİ: “AMACIMIZ KİTAP OKUMAYI TEŞVİK..”
Yazar Süleyman Deveci grubun,  ileriye dönük çalışmaları hakkında özetle, ” Yazarlar uzun  bir süredir  etkinlik yapamadılar. Bizler Hamburglu yazarlar olarak  düzenli bir şekilde yaptığımız edebiyat içerikli toplantılar sonucu aldığımız kararla kurduğumuz bu oluşum sayesinde eserlerimizi sergileyip okuyucuların ilgisine sunmak istedik. Amacımız insanlarımıza daha çok kitap okumayı sevdirmek, dilimizin zenginliklerinin farkına varılması ve  iyi kullanılması yönünde çalışmalar yapmak hedeflerimizin başında gelmektedir” şeklinde konuştu ve kamuya açık olarak yapılan ilk  buluşmanın hayırlı olmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir