Türkiye ile Almanya arasındaki benzin fiyatları eşitleniyor!

Almanya’da hükümetin akaryakıttan alınan vergiyi düşürmesiyle benzinin litre fiyatı 1,75 Euro’ya kadar gerileyerek, neredeyse Türkiye ile eşitlendi.

Türkiye’de 95 oktan benzinin litre fiyatı son zamlarla birlikte 26-27 lira aralığında bir seviyeye yükselirken, aynı cins yakıtın Almanya’da 2 Euro’yu aşan fiyatı, 1 Haziran’da yürürlüğe giren vergi indirimiyle birlikte 1,75 Euro’ya, yaklaşık 29,8 TL seviyesine düşürüldü.

Son fiyat gelişmeleriyle birlikte Türkiye’de asgari ücretli 4 bin 253 lira 160 litre benzin alabilirken, Almanya’da bin 300 Euro seviyesindeki asgari ücretli bir maaşıyla 742 litre benzin alabiliyor.

Alman’ın “aylık akbili” 158 TL, İstanbullu en az 602 TL ödüyor

Federal Almanya hükümeti, vatandaşını Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatları altında ezdirmemek ve bütçelerini rahatlatmak için yürürlüğe koyduğu bir başka önlemle de toplu taşıma ücretlerini sembolik seviyeye çekti. Bu çerçevede Almanya’da aylık 9 Euro’ya eyalet sınırlaması olmaksızın ülke içindeki tüm toplu taşıma araçlarından yararlanılabilecek. Uygulama şimdilik 3 ay süreli…

Almanya genelinde haziran, temmuz ve ağustosta geçerli olmak üzere 9 Euro ücretle satışa sunulan toplu taşıma kartı, Deutsche Bahn’lardan, ulaşım uygulamalarından ve bilet makinelerinden alınabiliyor. Her bir 9 Euro’luk kartla bir ay boyunca ülke genelinde her türlü toplu taşımayı – otobüs, tramvay, metro, hafif raylı taşıma, bölgesel ve express trenleri – sınırsız olarak kullanılabilecek. Berlin ve Hamburg’da bazı gemi seferleri de yine kartla seyahat edilebilen toplu taşıma araçlarına dahil edildi.

Kaynak:Dünya

https://www.dunya.com/ekonomi/turkiye-ve-almanyada-benzin-fiyatlari-birbirine-yaklasti-haberi-659694

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir