TÜRKİYE KUPASI’NDA 16 TAKIM KALDI

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçları tamamlandı, ama hayal kırıklığı, sevinç, hüzün ve sürprizler hepsi bir arada yaşandı. Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Göztepe gibi Süper Lig takımları kupaya veda ettiler.

İşte HAKAN ORTATEPE’den Ziraat Türkiye Kupası maçları hakkında yorumlar:  

ZORLANANLAR, ZEVK VERENLER, ELENENLER  

Favori gösterilen Süper Lig takımları oldukça zorlandı hatta elenenler bile oldu. Örnek mi? Geçen yılın kupa beyi Trabzonspor’un  rakibi, Süper Lig kalitesindeki kadrosuyla  TFF 1. Lig de üst sıralar için mücadele eden Adana Demirspor’du. Ancak Abdullah Hoca bunu dikkatinden kaçırmış olmalı. Evdeki hesap çarşı ile aynı olmayınca, sonuç ta tam bir hüsran oldu. Baker’in kendine aşırı güveni nedeni ile penaltı kaçtı ve sonunda sevinen taraf Adana Demirspor oldu. Elenen bir başka Süper lig takımı da Gençlerbirliği idi. Ligde daha iyi mücadele edebilmek için Tuzlaspor karşısında Kupa’ya veda ettiğini söyleyebiliriz. Ancak bu turun en keyifli mücadelesi Göztepe ile Bursaspor arasında oldu. Sonuca bakıldığında penaltı atışlarında ortaya çıkabilecek bir skor oldu ve turu geçen taraf genç kadrosu ile mücadele eden Bursaspor’du . Evet Bursaspor’da Ali Akman ve gelecekte adından daha çok söz edeceğimiz ve 4 gol atan Batuhan sahne aldı. Galatasaray ve Fenerbahçe de skor olarak çok zorlandılar. Oyun olarak daha üstün olan Galatasaray rakibi Darıcasporu farklı yenerek de turlayabilirdi ama ancak penaltı golüyle turu geçti.. Bunda geri dönen oyuncuların tekrar kendilerini gösterme arzusunda olmaları önemli rol oynadı. Fenerbahçe için aynı şeyleri söylemek mümkün degil.  Kendi kalesine attıkları golle mağlup olan Karacabeyspor iyi mücadele edip, Fenerbahçe’yi  oldukça zorladı. Fenerbahçe’nin kalecisi Altay’ın kırmızı kart görmesi de bir başka etken.Tarsus İdmanyurdu karşısında göz dolduran bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, hem turu geçti hem de Lig için hayli ümit verdi. Diğer yandan Gaziantepspor, Sivasspor ve Antalyaspor da zorlanarak turu geçen diğer Süper Lig takımları oldular. Kasımpaşa, Rizespor, Malatyaspor, Erzurumspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Başakşehir  de turu geçerek son 16’ya kalan diğer takımlardı. 

KUPA’YA ÖNEM VERMEYENLER VEYA RAKİBİ KOLAY LOKMA GÖRENLER  

Görülen o ki, Kupa maçlarını bir çok Süper Lig takımı sanki önemsemiyor ve alt liglerden takımlarla eşleşince nasıl olsa kazanırız diye düşünüyorlar. Oysa kazın ayağının hiç de öyle olmadığını ancak elenince görüyorlar. Artık kolay rakip yok. 

Lig mücadelesinin yanısıra kupa heyecanı da  geriye kalan 16 takım arasındaki eşleşmelerle devam edecek.

HAKAN ORTATEPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir