Türkiye’den Almanya’ya İşgücü Desteği

Almanya son zamanlarda artarak yükselen işgücü açığını kapatmakta zorlanırken, en güçlü destek Türkiye’den gelecek.

Haber: Salih Kartal (GAZETEM.EU/ LİMAN)

HAMBURG- Yaşlanan Alman nüfüsu beraberinde işgücü sorununu bereberinde getiriyor. Pandemi sürecinde bir çok işletmenin personel kısıtlamasına giderek durumu kurtarma telaşına düşmesi, pandemi sonrası neredeyse bütün işyerlerini personel yetmezliğine sürükledi. Özellikle kalifiye ve uzman personel bulmak, işyerlerinin adeta korkulu rüyası oldu. Almanya’da durum böyleyken, peki Türkiye’de durum nasıl? Türkiye’de eğitimli kişilerin iş bulmaktaki sorunu her geçen gün artmaya devam ederken, bir grup girişimci işinsanı çözüm üretme için kolları sıvayarak her iki ülkede arz ve talebi karşılamada yardımcı olacak adımı attılar.

Antalya’da kurulan, Turmeks Özel İstihdam A.Ş.bünyesinde yönetmen Mehmet Yıldırım, Türkiye’de marketing sorumlusu Ege Elvan Hamburg’da “Euroworkings” partner şirketin yöneticisi Sezer Atılanok, hukuk danışmanı Avukat Erinç Ercan, samimi bir sohbet ortamında çalışmaları hakkında açıklamada bulunarak, şartları yerine getiren kişilerin yol haritasında kendilerine klavuzluk edeceklerini ve sorunsuz bir şekilde iş dünyasına nasıl kazandıracaklarını basın mensuplarına anlattılar.

Teknik ve yasal işlemleri anlatan Hamburg’lu Avukat ERİNÇ ERCAN, özetle “Turmeks iş arayanlar için İnternet sitesi bitmek üzere olan Euroworkings eleman arayan işverenler için hizmet edecek. Sadece bu oluşumu başlatmak için yedi aylık bir ön hazırlık yaptık. Bizim hedefimizde buradaki iş bulma kurumunun da partneri olmak. Çünkü Alman şirketleri burada bu işlerin sürekliliğini takip edecek bir muhatap görmek istiyor. Yasalar çerçevesinde ilk olarak vasıflı kişilere yardımcı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

MEHMET YILDIRIM; “AMACIMIZ İKİ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK!”
Yerel basının önemine değinerek desteklenmesi gerektiğinin ve başarılarının devamını dileyerek başladığı konuşmasında, iş dünyasına yeni bir boyut getirerek Almanya ve Türkiye arasında alışıla gelmişin dışında daha verimli olacağına inandıkları proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Almanya ve Türkiye tarafı olarak bu iş gücü talebi ve isteğini karşılamakla ilgili bir ihtiyaç doğduğunu gördük. Bu işlerin kalifiye ve uzman kişiler tarafından yapılmasını önemsediğimiz için biz bu işe el atmak istedik. Suistimal edilen çok insanımız var, paralarını kaptıran , borç alan, kredi çeken bir çok insan mağduriyet yaşadı. Bunların geçmişte bir çok örnekleri var. Aynı şekilde işverenlerinde buna benzer mağduriyetleri var. Biz bunları en aza indirmek ticari kaygı gütmeden her iki ülkenin ekonomisine de katkı sağlayacak bir girişim içerisine girdik. Bu bağlamda Almanya ve Türkiye’de biribirini destekleyecek iki şirket kuruluşu gerçekleşti. Turmeks Özel İstihdam A.Ş. özellikle Türkiye’den gelen sadece mavi yakalı ve beyez yakalı vasıflı kişi başvuları içindir.
Vasıflı kişilerin vereceğimiz destekle hem Alman ekonomisine hem Türk ekonomisine katkı sağlanması. Burada da bizim gözlemlediğimiz, işveren tarafında ciddi bir ihtiyaç var.”

Yıldırım, özellikle salgın sonrası uzman personel bulmakta zorlanan küçük işletmelerin çalışma sürelerini azaltarak ayakta kalma mücadelesi verdiğini, Türkiye’deki vasıflı kişilerin dil ve uyum sorunlarını hızla aşarak her iki ülkenin ekonomisine katkı sağlayacaklarını ve bunu hazırlanan proje ile sağlayacaklarını söyledi.


Ayrıntılı Bilgi için: https://www.turmeks.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir