Türklerin Avrupa’ya girişi bir kez daha ertelendi

Korona virüs salgınının başladığı tarihlerde uygulamaya konulan ve süresi daha sonra 2 kez uzatılan ‘Avrupa Birliği dışından gelenlere vize ve seyahat yasağının kapsamı yeniden genişledi. Türklerin Avrupa’ya girişi bir kez daha ertelendi. AB dışı vatandaşlara 30 Eylül’e kadar vize yok.

Yeniçağ gazetesinin Sözcü kaynaklı haberine göre, korona salgınının ilk aylarında başlayan AB dışı ülkelerden gelenlere vize verilmemesi uygulaması 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Avrupa Birliği’nin aldığı yeni karar başta vatandaşlarımız olmak üzere birçok insanı üzdü.

Kovid-19 salgınında aşılamanın artması ve yaz aylarının gelmesiyle normalleşme adımlarının atılması beklenirken Avrupa Birliği’nin aldığı karar başta Türkiye olmak üzere birçok ülke vatandaşını üzdü. AB dışı vatandaşlara 30 Eylül’e kadar vize yok.

ÖZEL ŞARTLAR GEREKLİ

Milyonlarca Türk’ün yaşadığı Avrupa’da bu yasak en çok bizim vatandaşımızı olumsuz etkiliyor. Kısıtlamalar, Türkiye’den Avrupa’ya ziyaretleri engellediği gibi, aile ilişkileri ve hatta ticari ilişkilere de zarar veriyor. Şu anda sadece, birinci dereceden akrabasının cenaze ve düğünlerine katılacaklara, çocuğu bir AB üyesi ülkede okuyana, evlenip eşinin yanına gidecek olana izin veriliyor.

TÜRKİYE RİSKLİ ÜLKE

Yeşil pasaport sahiplerinin de bu ilişkilerden birini kanıtlayamaması halinde, Almanya veya diğer AB üyesi ülkeye girmesi mümkün değil. Korona virüs önlemleri nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl sürecek vize yasağı, 30 Eylül’de ‘Türkiye risk bölgesi olmaktan çıkarsa’ kaldırılacak.

Türkiye’nin AB’de onaylı aşılarla aşılamayı artırması, bu yolla kitle bağışıklığını sağlaması gerekiyor. Aksi halde, vizelerin açılmasının 2022’yi bulabileceği öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir