Uçak bileti fiyatlarına dikkat!

Türkiye’ye uçak bileti alacaklara kötü haber

Turizm Avrupa haber sitesi, yine gurbetçilerimizi yakından ilgilendiren önemli konuya parmak bastı  ve Okul tatilleri ile Yaz sezonundaki fiyat artışlarına karşı vatandaşlarımızı uyardı.

İşte Turizm Avrupa’nın o haberi:  

Yurtdışında yaşayan yüzbinlerce vatandaşımız yaz aylarında Türkiye’ye uçup hasret gidermek için gün sayıyor. Yolcuların en büyük sıkıntısı uçak bilet fiyatlarının okul tatillerinde çok pahalı olması. Fiyatlar geçtiğimiz yıllarda özellikle kalabalık ailelerin belini büktü. 3 çocuklu bir ailenin Avrupa’dan Türkiye’ye gidiş dönüş uçuş masrafı 3 bin Euro’yu buluyor. Buna bir de Türkiye’de tatilde yapılan harcamalar eklenince külfet daha da artmış oluyor.

Fiyatlara zam gelecek

Bu yıl „Acaba fiyatlar düşer mi?“ diye umut edenler ne yazık ki hayal kırıklığı yaşayacaklar. Piyasadaki son durumu değerlendiren uzmanlara göre uçak bilet fiyatlar bu yıl yine zamlanacak. 2019 ile kıyaslandığında 2021’de fiyatların yaklaşık yüzde 20 arttığı sonucuna varılıyor. Bu yılki artışın tam olarak ne kadar olacağı bilinmiyor. Ancak bütün veriler fiyatların yükseleceğini gösteriyor.

Neden artıyor?

Uzmanlara göre artışın ana sebebi Korona. Korona döneminde satışlarında ciddi azalmalar olan havayolu şirketleri, bu açığı kapatmak için fiyat artışına gittiler ve bu trend ne yazık ki hala sürüyor. Bazı havayolu şirketlerinin iflas ettiği, bir çoğunun indirim kampanyalarını durdurmak zorunda kaldığına dikkat çekiliyor. Buna bir de sefer sayılarının düşürülmesi eklenince piyasadaki rekabet ortamının bozulduğu ve yüksek talep nedeniyle fiyat artışına gidildiği vurgulanıyor.

Çevreyi koruma kanunları

Zamlanan fiyatların bir başka sebebi de Avrupa’da giderek artan çevreyi koruma kanunları ve bununla bağlantılı alınan yeni önlemler. Uzmanlar, havayolu şirketlerinin yeni yasalara uyabilmesi için yeni masrafların meydana geldiğini ve bu payın da uçuşlara olumsuz yansıdığını söylüyorlar. Yeni yeni çevreci tedbirler ne kadar artarsa yolcunun ödeyeceği fiyatlar da o kadar artıyor.

Tek çare erken satın almak

Yetkililer, yolcu açısından bakıldığında zamlardan az etkilenmenin tek çaresi erken rezervasyon. Ocak / Şubat aylarında biletini satın alanların zamlı tarife yerine daha uygun fiyatlardan faydalanabileceği belirtiliyor. Bunun için tabii ki yaz aylarında ne zaman uçabileceğinizi şimdiden bilmeniz şart. Eğer tatil planlamanızı tamamladıysanız ve uçuş fiyatlarını karşılaştırırsanız hâlâ uygun fiyata uçuş bulma imkanınız olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir