UEFA Avrupa Ligi’nde finalin adı Manchester United-Villarreal!

Avrupa Ligi yarı finalinde Manchester United, sahasında 6-2 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda Roma’ya 3-2 kaybetmesine rağmen finale yükseldi. Arsenal ile Londra’da golsüz berabere kalan Villarreal de ilk maçın avantajıyla tarihinde ilk kez final gördü.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ikinci maçında alınan sonuçların ardından finalin adı belli oldu… Roma karşısında ilk maçı evinde 6-2 kazanan Manchester United, ikinci maçı 3-2 Roma’nın kazanmasına rağmen finale adını yazdırmayı başardı.

İspanya’daki ilk maçta Arsenal’i 2-1 mağlup eden Villarreal de Londra’daki rövanşta 0-0’lık eşitliği koruyarak final biletini almaya hak kazandı.

VİLLARREAL TARİHİNDE İLK KEZ BAŞARDI

Arsenal, Villarreal’e deplasmanda 2-1’lik skorla mağlup olarak rövanş için umutlu bir skor almıştı ancak beklenen performansı ikinci maçta gösteremedi. Mikel Arteta’nın öğrencileri 90 dakika boyunca gol bulamadı ve finali Villarreal’e kaptırdı. İlk maçta elde ettiği avantajlı skoru Londra’da da korumayı başaran ve Arsenal’i eleyen Villarreal, kulüp tarihinde ilk kez finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi’nde final 26 Mayıs Çarşamba günü Polonya’da oynanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir