UEFA Kupasının sahibi Eintracht Frankfurt!

Avrupa’da kulüpler bazındaki ilk kupa bu gece sahibini buldu. UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç temsilcisi Rangers ile kozlarını İspanya’nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda paylaştı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçın normal süresi ve uzatma bölümü 1-1’lik eşitlikle geçilirken kazananı seri penaltı atışları belirledi. Finale gelene kadar sadece Fenerbahçe’yi yenemeyen Frankfurt, penaltı atışları sonucunda İskoç ekibini 5-4 devirerek kupaya uzanan taraf oldu.

Avrupa’da kulüpler bazındaki ilk kupa bu gece sahibini buldu. UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç temsilcisi Rangers ile kozlarını İspanya’nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda paylaştı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçın normal süresi ve uzatma bölümü 1-1’lik eşitlikle geçilirken kazananı seri penaltı atışları belirledi. Finale gelene kadar sadece Fenerbahçe ‘yi yenemeyen Frankfurt, penaltı atışları sonucunda İskoç ekibini 5-4 devirerek kupaya uzanan taraf oldu. Alman temsilcisi tarihinde 2. kez bu kupayı kazanmayı başardı.

Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda oynanan dev mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilirken, maçın gol perdesini 57. dakikada Rangers’tan Aribo açtı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Frankfurt ise 69. dakikada Borre ile skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1’lik eşitlikle geçilirken, uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı ve maçta seri penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında Rangers’ı 5-4 yenen Frankfurt kupanın sahibi oldu.

Eski Beşiktaşlı McGregor kalede

2012-13 sezonunda Beşiktaş kalesini koruyan ve şu an 40 yaşında olan Allan McGregor, bu geceki finalde Rangers’la sahaya çıktı. McGregor, efsanelerinden biri olduğu İskoç devinde toplamda 13, üst üste ise 4. sezonunu geçiriyor.

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-eintracht-frankfurt-rangers-mac-sonucu-1-1-penaltilar-5-4-2283123

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir