UEFA’da G.Saray turladı, F.Bahçe Konferans Ligi’nde

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde lider olarak tur atladı. Grubun 6. hafta maçında Lazio ile golsüz berabere kalan sarı-kırmızılılar, son 16 turuna yükseldi. Frankfurt’la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe ise Konferans Ligi’ne kaldı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda İtalyan takımı Lazio ile karşılaştı.

İlk yarısı golsüz biten zorlu mücadelenin ikinci yarısında da rakibine gol şansı tanımayan Galatasaray, Roma’dan 1 puan çıkardı: 0-0.  Bu sonuçla, sarı-kırmızılılar 12 puanla E Grubu’nu lider bitirdi.

Fatih Terim’in ekibi grupta oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlikle E Grubu’nda namağlup lider olarak tur atladı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 7 gol kaydederken, kalesinde 3 gol gördü.  Lazio ise 9 puanla ikinci sırayı alarak play-off’a kaldı.

LİDER TUR ATLAYAN GALATASARAY SON 16’DA

Galatasaray, rakibi karşısında 1 puan alarak grubu birinci bitirdi ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Statü gereği gruptan ilk sırada çıkan sarı-kırmızılılar, şubat ayında maç yapmayacak ve doğrudan son 16 turuna adını yazdırdı.

İkinci olan Lazio ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. bitiren bir ekiple son 16 turuna kalmak için play-offta mücadele edecek.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ni Frankfurt beraberliğiyle sonlandırdı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde moral ve ülke puanı için çıktığı Frankfurt karşılaşmasından 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, geriye düştüğü maçtan puan çıkardı ve gruba 6 puanla 3. sırada veda etti. Fenerbahçe, Konferans Ligi play-off turunda mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda Fenerbahçe ile Frankfurt karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Temsilcimiz iç sahada galibiyet alıp veda etmek istediği UEFA Avrupa Ligi’ni 6 puanla 3. sırada tamamladı. Frankfurt ise liderlik için 1 puanın yeteceği maçtan istediğini alarak son 16 turuna 12 puanla yükseldi.

Fenerbahçe taraftarının büyük ilgi göstermediği ve tribünlerin boş kaldığı maçta Frankfurt 29. dakikada Sow ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 42. dakikada Berisha ile cevap verdi: 1-1.

29’DA FRANKFURT ÖNE GEÇTİ

Kim’in ilk pozisyonda araya girip topu kurtarmasıyla Frankfurt baskısı devam etti. Kamada, Fenerbahçeli stoperden çaldı. Kostic ayağına gelen pasla ceza sahasında Sow’u buluşturdu. Sosa ve Szalai’nin müdahalelerinin yeterli olmadığı pozisyonda Sow, Frankfurt’u 1-0 öne geçirdi.  

BERISHA CEVAP VERDİ

42. dakikada İrfan Can Kahveci sağ kanattan yaptığı ortada savunma araya girdi ancak Hasebe’nin hatası sonrasında top Berisha’nın önünde kaldı. Alman forvet, önünde kalan topta sert şut çekip Fenerbahçe’yi 1-1’lik beraberliğe taşıdı.

Fenerbahçe, Avrupa’daki yoluna UEFA Konferans Ligi play-off turundan devam edecek. Grubu lider tamamlayarak avantaj elde eden  Frankfurt ise UEFA Avrupa Ligi’nde adını son 16 turuna yazdırdı.

KAYNAKLAR:
www.sozcu.com.tr
www.yenicaggazetesi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir