UFUKTA “ERKEN SEÇİM” VAR

Yüksek Seçim Kurumu, Türkiye’deki Nüfus sayımının kesinleşmesi ile birlikte illere göre Milletvekili sayılarını da açıkladı. Normalda 6 ay içinde yapılması gereken bu açıklamanın AKP Genel Kongresi’ni takip eden günlerde yapılmış olması ise, akıllara hemen “Erken Seçim” düşüncesini getiriyor. 

Mehmet Atak yazdı

Hani Falcıların ” Bir vakte kadar mı desem; yoksa 3 vakte kadar mı desem acaba ?” şeklindeki meşhur tahminleri doğrultusunda diyoruz ki, “Türkiye’de seçimler normal süresi olan 2023’te değil, daha erken bir tarihte yapılacak !!!”

GEREKÇELER:

* Lozan Andlaşması’nın yıldönümü olan 24 Temmuz 2020’de ülke çapındaki sıkı Korona tedbirlerine rağmen  yurdun her köşesinden gelenlerle birlikte 350 bin kişi önünde  Ayasofya’nın ibadete açılması.

* Korona Pandemisi sebebiyle insanlarımız evlerine kapanırken, Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı geziler ve halka çay paketleri dağıtması.

* Ak Parti il kongrelerinin ülke çapında hız kesmeden tamamlanması ve Genel Başkan Erdoğan’ın kongrelere yolladığı mesajlar.

*  21 Mart Pazar günü Ankara’da mesafe kurallarını hiçe sayan büyük bir kalabalıkla yapılan AK Parti Genel Kongresi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Genel Başkan seçilmesi. 

* HDP için kapatma davası hazırlıkları.

* Vaktiyle AKP’nin etkin isimlerinden olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın başında olduğu partilerin başlattığı sert muhalefet.

* Sık sık tazminat davalarına konu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin her vesile ile iktidara yüklenmeleri.

* CHP’den ayrılan Muharrem İnce’nin başında olduğu yeni partinin süratle teşkilatlanmaya başlaması.

* Merkez Bankası Başkanı’nın son 20 ayda 4 defa değiştirilmesi.

* Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İptal edilen İstanbul Sözleşmesi için ülkede estirilen karşıt görüşler.

* TV’lerdeki açık oturumlarda ülke ekonomisinin gidişatı, Döviz Kurları ve hayat pahalılığının sıkça konuşulması.

* Kovid-19 Aşısı uygulamalarındki aksaklıkların medyaya yansıması ve artan şikayetler.  

* Ve.. Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 ay içinde açıklanması beklenen “İllere Göre Milletvekili Sayısı”nı, kesinleştikten 10 gün sonra ve AKP Genel Kongresi’nin ardından açıklayıp, bunun Resmi Gazete’de yayınlanması. 

PEKİ SEÇİM NE ZAMAN ?

Normalde  Cumhurbaşkanlığı seçimine de denk gelen 2023 yılında olması geren Genel Seçimler’in yukarıda saydığımız nedenlerle erkene alınması artık kaçınılmaz olarak görülmektedir. Hatta buna, ülkedeki muhalefetin tam olarak teşkilatlanmasına fırsat vermeden  belki bir “Baskın Seçim” de denilebilir. Hatta, Cumhurbaşkanlığı için 2 defadan fazla aday olunamaz tezleri dillendirilirken, belki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri de öne alınabilir.

İşte bize göre muhtemel Genel Seçim tarihleri:

1- İçinde bulunduğumuz 2021 yılı Yaz veya Sonbahar mevsimi

2- Önümüzdeki 2022 yılı İlkbahar, Yaz veya Sonbahar ayları

                                           ***

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir