Uğur Dündar’la Yılmaz Özdil barıştılar

Sözcü Gazetesi yazarları Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar birbirlerine girmişti. Uğur Dündar “Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin” demişti. Dündar “Bir yanlış anlaşılma olmuş” diyerek Özdil’le barıştıklarını açıkladı. 

YENİÇAĞ Gazetesinin “Barışma” haberi şöyle: 

Yılmaz Özdil, Artı 1 TV’yi Sezgin Baran Korkmaz’ın finanse ettiğini iddia edince, kanalın bir dönem ekran yüzü olan Uğur Dündar “Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin” diyerek noktayı koymuştu. Tüm gözler, Sözcü’nün bu durumda nasıl bir tavır sergileyeceğine çevrilmişti. 

Biz Sözcü yönetiminin her ikisine de rakı balık ısmarlayıp, barış yemeği mi vereceğini dile getirip “Barışmaları dileğiyle” temennisinde bulunmuştuk.Barışma olacağını kaleme alınca, bunun imkansız olduğunu dile getirenler bana telefon ve sosyal medya üzerinden ulaşarak ihtimalimin gerçekle bağdaşmayacaklarını belirttiler.

Onlara yılların dostluğunun bir kaç dakikada bitmesinin imkansız olduğunu detaylarıyla anlattım.

Benim haklılığım Uğur Dündar’ın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 18 Dakika programında ortaya çıktı.
Programda Uğur Dündar, gazeteci Yılmaz Özdil ile yaşanan tartışmaya ilişkin konuştu.

Merdan Yanardağ, Yılmaz Özdil ile yaptığı telefon konuşmasını anlattı. Yanardağ, Özdil’in hiçbir şekilde Uğur Dündar’ı kast etmediğini söylediğini ve hakarete uğradığını hissettiğini ekledi. 

Kongar, Özdil ile yaptığı konuşmada “Ben daima Uğur Ağabeyin arkasındayım” ifadesini kullandığını ekledi. Kongar, Özdil’in Borajet davasındaki gazetecilerin adını kastettiğini anlattığını aktardı.
Bunun üzerine de usta gazeteci Uğur Dündar “Ben o akşam hakikaten çok tehlikeli bir durumun eşiğinden döndüm. Üzgünüm böyle bir canlı yayın kazası olduğu için. Siz Yılmaz’ın ağzından bir yanlış anlaşılma olduğunu ve beni kast etmediğini söyledikten sonra mesele benim için kapanmıştır. Yılmaz Özdil benim kardeşim olarak kalacaktır” dedi. (…)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir