Uluslararası Demokratlar Birliği iftarından ilginç mesajlar

UID Hamburg teşkilatı geleneksel iftar yemeği programında Başkonsolos, Türkiye Milletvekili, UID yöneticileri,  Schleswig – Holstein ve Hamburglu dernek temsilcileri ve iş insanlarından oluşan seçkin davetliler hazır bulundu

Haber: Salih Kartal/ Fotoğraflar: Kadir Tacgın (Gazetem.eu/ LİMAN)

Müslüman aleminin kutsal Ramazan ayı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle, Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler arasında da büyük bir itina ile gelecek generasyonlara aktarmak bağlamında programlar hazırlanıyor. Union Of İnternational Democrats (UID) Hamburg bölge başkanlığı tarafınan düzenlenen iftar programına Hamburg ve çevresinde çalışmalarını sürdüren dernek temsilcileri ile iş insanları davet edildi.

Türk ve Alman bayrakları ve  dekoru altın sarısı ışıklandırma ile hazırlanmış Armada adlı salonda yapılan programa AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, UID Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı, Schleswig – Holstein UID yöneticilerinin bulunduğu iftarda, Hamburg’dan Salih Demirci (Saadet Hamburg), İlhan Yılmaz (Trabzon Spor), Mehmet Emin Süzen (EUBA), Ruhi Özer (Sivasspor), Ali Coşkun ( Urfalılar ), Remzi Jasim ( Kerkük Türkmen), Dr Mustafa Yoldaş (İslami Şura) Başkanlık ve temsilcilikleri ile toplamda 200’ü aşkın davetli katıldı.


Davette konuşmacılar Ramazan’ın önemi ve yurt dışında ki yaşamın üzerine konuştular.
Davetlileri selamlayan Bölge Başkanı Ali Ekinci, zaman darlığı üzerine konuşmasını yapmadan sözü UID Genel Başkan Yardımcısı Ragıp Çoraklı‘ya verdi. 

KONUŞMACILARDAN ÖZET BÖLÜMLER:

UID GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RAGIP ÇORAKLI
“2003 Yılında Köln’de küçük bir kasabada bu dâvânın temel taşları atıldığında, ismi Avrupalı Türk Demokratlar birliği olarak Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla kuruldu. 2018 yılında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber Bosna’da 6. Genel Kurulda ismi “Uluslararası Demokratlar Birliği” olarak değiştirilmiştir. Bizler Türklerin ve kardeş toplulukların bağlarını dünya çapında güçlendirmek, ekonomik sosyal ve kültürel alanda daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için gayret edeceğiz. Saflarımızı daha da sıklaştıracağız ve kuruluşumuzdan bu tarafa teşkilatımıza hizmet etmiş hiç bir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız.

BAŞKONSOLOS EMİNE DERYA KARA
Dünyamız son dönemlerde büyük değişimlerden geçmekte, sizler de Avrupa da yaşayanlar olarak bunların etkilerini günlük hayatta hissediyorsunuzdur. Ukraynalı sığınmacılar, artan hayat pahalılığı başta olmak üzere bazı zor zamanlar bazı şeylerin kıymetini daha iyi anlamamıza sebeb olabiliyor. Bu çerçevede birlik beraberlik içinde olmamız, hem de 60 yıl önce misafir işçiler olarak başlayan Almanya maceramızın ve mevcudiyedimizin çok daha güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerekiyor. Bu çerçevede türkçe eğitime önem verilmesini rica ediyorum. Hamburg Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde türkçe derslere ilginin çok az olduğunu öğrendik bu bizim elimizi kolumuzu bağlayan bir durum. Dilimizi, kültürümüzü korumanın ilk şartı dilimizi iyi bilmemizdir. Alman eğitim sisteminden en iyi şekilde yararlanıp gençlerimizin çok güzel eğitim almalarını rica ediyoruz. Bu konuda Hamburg Belediyesi ile görüşmelerimiz olacak “ dedikten sonra, gençler arasındaki işsizlik sorununa değinen Kara, bu konu üzerine de çalışmalarının olacağı ve kendileri ile iletişime geçilmesi konusuna vurgu yaptı.

AKP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ YAVUZ SUBAŞI
“Cumhurbaşkanın gönül dolusu selamları getirdim. 60 Yıldır burada birlikte olduğunuz gibi milli ve manevi değerleri yaşattığınızdan dolayı biz Türkiye’de yaşayan hemşehrileriniz olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Mesut Özil’lerin sayısının artmasını istiyoruz.  Dil çok önemlidir, bazı ülkeler yaptıkları asimilasyonda din ile yola çıkarken, bazı ülkeler de dil ile yapmaya çalışırlar. Üzerimize oynanan oyunlar var, bu oyunları el birliği ile biz aşmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 20 yıldan beri gerek başbakan olarak , gerek Cumhurbaşkanı olarak sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiyeyi nereden alıp nereye getirdiğini, sizler buradan bakarak ya da memleketlerinize giderek bu değişikliği görüyorsunuz. İşte 86 Yıldan sonra ilk defa Ayasofya Camii’inde teravih namazı kılındı. (Yoğun alkışlar)..Yaşım gereği yaşadığım olaylar, başörtüsü nedeniyle okuldan atılan bir sürü öğrencimize Avrupa’daki hemşehrilerimiz sizler sahip çıktınız. ve o sahip çıkmanın sonucu sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’de her türlü alanda başörtüsü ile ilgili sorunu çözdük.

Daha üç gün buradayız. STK’ları ziyaret edeceğiz, sorunlarınızı ve düşüncelerinizi bize bildirin, biz de  Genel Başkanımıza iletelim. Biz insanımızı önemsiyoruz. Özde tek bayrak , tek vatan , tek millet diyoruz. Bunun için Cumhur ittifakı olarak biz hepinizi Türkiye ortak sevgisinde birleşmeye davet ediyoruz. Bu ortak sevginin de işareti olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde’ki iktidarımızın hükümetimizin yaptığı icraatlardır.” diye konuşan Milletvekiline UID Hamburg Kadın Koları ve Gençlık Kolları Başkanlarından günün hatırasına hediyeler verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir