ÜNLÜ ŞEF AŞÇILAR KUŞADASI’NDA SUNUM YAPACAK!!!

Almanya ve Türkiye’nin ünlü Aşçıları 4 Eylül Pazar günü Kuşadası’nda bir araya geliyor.

Haber: Ali Akdemir

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) girişimiyle ve Kuşadası Belediyesinin himayesinde gerçekleşecek olan etkinliği düzenleyen yetkililer, amaçlarının aşçılık mesleğini genç kuşaklara sevdirmek, Avrupa ve Türkiye arasında sektörde karşılıklı bilgi, deneyim ve tecrübeyi arttırmak,  sektörde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik ortaklaşa katkı sunmak olacağını belirttiler. 

Hasan Renkliçay

Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Davutlar Meslek Yüksek Okulu öğretmen ve öğrencilerinin de davet edildiği etkinlik programı yemek sunumuna  Almanya’dan Gastronomi sektörünün tanınmış ismi Bigg Bull Steak House’nin sahibi ve usta  aşçısı Hasan Renkliçay olmak üzere bir çok tanınmış aşçının katılacağı duyuruldu. 

KUŞADASI’NDA BİR İLK OLACAK!
Hazırlık komitesinde yer alan Soğucak Paşa Restoranın sahibi ve aşçısı Hüseyin Kerimoğlu, “Kurucuları arasında yer aldığım Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin bu girişimiyle Kuşadası’nda bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Bizlere bu konuda destek veren başta Kuşadası Belediye başkanı Ömer Günel olmak üzere, Profesyonel Aşçılar Derneği başkanımız Aydın Sürer’e ve tüm meslekdaşlarıma çok teşekkür ediyorum“ dedi.
Hazırlıkları tüm hızıyla devam eden etkinliğe şimdiden yoğun bir ilgi olduğu bildirildi.

Profesyonel Aşçılar Derneği başkanı Aydın Sürer

Aşçıların tarihi buluşması ile Kuşadası ve Türk Turizminin kalkınması ve Türkiye’de yetişen genç aşcıların Avrupa’da deneyim ve tecrübelerini artıracak staj olanaklarının sağlanması hedefleniyor.

HAMBURG’DA DA YAPILMASI GÜNDEMDE 

Öte yandan, çeşitli yardım organizasyonlarıdaki katkılarıyla öne çıkan Hamburglu işadamı ve usta aşçı Hasan Renkliçay, ülkemiz için büyük önem taşıyan Kuşadası’ndaki etkinliğe davet edilmiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzeri bir proğramın Almanya’nın turistik liman şehri Hamburg’da da düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti. Renkliçay, İzmirde ayrıca Çocuklara Yardım Kampanyası’na da destekte bulunacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir