“Uyum tek yönlü olamaz”

Almanya’nın Schleswig Holstein Eyaleti’ne bağlı Elmshorn şehrinde 26 yıldır faaliyet yürüten Elmshorn Göçmenler Birliği’nin (EWB) her yıl düzenlediği “Schleswig-Holstein’de Entegrasyon Nasıl İşler?” başlığı altında düzenlediği panele, eyalet meclisindeki politikacılar ile Uyum Meclisi temsilcileri, kulüp ve dernek temsilcilerinden oluşan davetliler katılarak göçmenlik ve uyum konusu ele alındı. 

Bismarck Okulu’nun oditoryumunda Korona 3G kuralları kapsamında gerçekleşen panel EWB’nin son teknolojiyle sağladığı düzenekle canlı olarak yayınlandı. Sosyal medya üzerinden de büyük ilgi gören panele çok sayıda katılımcı Zoom üzerinden online canlı bağlanarak politikacılara sorular sorma fırsatı yakaladı.

Panele katılan Elmshorn Belediye Başkanı Volker Hatje, yaptığı selamlama konuşmasında Almanya’da uyum konusunu iktidar partilerinin yanısıra tüm partilerin proğramlarına öncelikli olarak ele alması gerektiğine dikkat çekti. Hatje “Almanya’da yaşayan göçmenlerin sorunlarından hepimiz sorumluyuz, zira sorunların büyümesi uyum sürecini yavaşlatarak her alanda farklı problemler olarak önünüze çıkacaktır. Çünkü uyum tek yönlü değildir, sorunların çözümünde hepimiz el ele vermeliyiz” diyerek, Elmshorn Göçmenler Birliği’nin uzun yıllardır yürüttüğü göçmenlere yönelik faaliyetlerini ve başarılı projelerini takdir ettiğini söyledi. Panele katılan diğer politikacı konuşmacılar da özellikle eğitimin göçmenlerin uyum sağlamasına büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek, dil eğitimi ve uyum kursları konusuna ağırlık verilmesinin önemli olduğunu belirttiler. 

EWB başkanı Harun Öznarin yaptığı kısa konuşmasında çok sayıda kulüp, dernek ve parti temsilcisinin panele katılımından memnun kaldığını belirterek teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir