Ve.. Süper Lig başladı

Cuma günü başlayan Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray’ın galibiyetleri Gazetem’de yayınlandığı için, usta yorumcu Hakan Ortatepe bugünkü yazısında  Trabzonspor- Beşiktaş maçını ve 1. Lig takımlarımızdan Bursaspor’un genç kadrosu hakkındaki görüşlerini okuyucularımıza aktaracak.

İşte Hakan Ortape’nin o ayrıntılı yazısı:   
 
Hazırlıklar tamamlandı ve Süper Lig yine seyircisiz olarak başladı, ama takımlarımızın her zamanki gibi “Mazeretim var, asabiyim ben” bahaneleri de devam ediyor. Henüz hazır olamayan ve transfer yapmak için arayışları devam eden takımlarımız halen mevcut.
 
Nedense hazırlık dönemi geçirmelerine rağmen, bizim takımlarımız hiç bir zaman hazır olamıyorlar. Sezon içinde de yine “eksiklerimiz var” demeye devam ediyorlar. Biz hariç herkes hazır, oysa bir hazır olabilsek neler yapacağız neler.
Üç büyükler ilk maçlarını kazandılar. Bence ilk haftanın en kazançlı takımı dördüncü büyüğü Trabzonspor’u deplasmanda yenen Beşiktaş oldu. Çünkü daha ilk haftadan şampiyonluk yolunda rakibiniz olan takımlardan birini, hem de kendi evinde yenip, 3 puan alıyorsanız, bu önemli bir başarıdır. Diğer rakipleriniz de bu zor deplasmana gelecekler ve işleri hiç te kolay değil.
Görülüyor ki Sörloth, Nowak ve Sosa’yı çok arayacak Trabzonspor. Geçen yılki gücünden epey uzakta, taze kan mutlaka gerekiyor.


Yeni transferler sakat oldukları için uzun süre takımda olamayacaklar. Oynayan da kırmızı kart gördü. Eğer bir kaç maç daha kaybederse, “teknik direktörü gönderelim” sesleri yükselir camiada. Çünkü sabır yok, yine öze dönüp “içimizden biri” dedikleri bir ismi getirirler ve biz de daha önce gördüğümüz filmi tekrar seyretmiş oluruz.
 
Beşiktaş’ta kaleci Ersin hatalı gol yedi ancak bundan mutlaka ders alacaktır. Moral bozmaya gerek yok, yola devam. Atiba, daha bir çok genç oyuncuya taş çıkartacak gibi gözüküyor ama “onun yerine niye bir genç oyuncu yok” diye sormadan da edemiyorum.
 
Tabii fark yaratan isim, oyuna sonradan giren Doğukan. Beşiktaş’ın 3.golünde baskı yapıp topu alması ve 1 dakika önce  oyuna giren Lens’e asist yapıp, gol attırması ile, ilerleyen haftalarda ilk 11’i zorlayacak bir görüntü verdi. 
Beşiktaş’ta bir de Necip faktörü var ki, gerçekten istikrar abidesi ve Beşiktaş’ın vazgeçilmezi. Gelen Antrönör nerde eksik varsa oraya koyuyor. Kale hariç hemen her yerde oynadı çocuk, hakkını vermek lazım. NSakala ve diger yeniler Mensah ile Welinton biraz daha iyiydiler. Daha önce de söylemiştik, bizim ligimizde idare ederler. Çok üst düzey değiller. Hasic, biraz heyecanlı ama oynadığı süre içinde iyi mücadele etti. Sonuçta sevinen ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf Beşiktaş oldu.

1. LİG ve BURSASPOR 
 
TFF 1.Lig’e de baktığımızda, Süper Lig tecrübeleri olan takımları görüyoruz. Ancak burada bu sezon henüz bir isim belirlenmeyen Süper Lig’de  şampiyonluk yaşamış Bursaspor’a ayrı bir sayfa açmak istiyorum. İlk maçında kendi sahasında Adana Demirspor’a 3-1 yenildi. Transfer tahtası kapalı olduğundan dolayı yeni oyuncu alamadığı için, tamamen alt yapıdan yetişen gençlerle oynayacak. Aslında bu uzun vadede özkaynaklarından oyuncu yetiştirmek demek ve daha ilk maçta öne çıkıp, göze batan genç bir isim mevcut: “Ali Akman”. Bu ismi bir kenara not edin. İlerleyen haftalarda bu ismi daha çok duyacağız. Bana Bayern Münih’te ki Thomas Müller’i hatırlattı. Bu maça bakıp hemen bir tanı koymak yanlış olur belki, ama görüldüğü kadarı ile Bursaspor’un Süper Lig e bu yıl da dönmesi çok zor ve böyle giderse uzun bir süre dönemeyecek gibi. Daha önce de, bir çok yıldız ismi futbolumuza kazandırmış bir takım Bursaspor. Tabii sonrasında bunu kazanca çevirip, takımın faydasına kullanabilmek önemli. Şampiyonluk yaşamış, üstelik te baraj maçlarında Süper Lig’e kılpayı farkla çıkamayan  bir takımın bu duruma gelmesi gerçekten üzüntü verici bir olay ve aynı zamanda futbolumuzun içinde bulunduğu durumu anlatan ve üniversitelerde ders olarak okutulması gereken örnek bir konu.Evet liglerimiz Koronalı bir dönemde seyircisiz şekilde başladı.  Hayırlı olsun ve tüm takımlarımıza başarılar!..

NOT: Zaman zaman Süper Lig maçlarına ilaveten 1. Lig’de mücadele eden takımlarımızı da  mercek altına alarak görüşlerimizi okuyucularımıza aktaracağız.
Bizi izlemeye devam edin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir