VOLKAN BOZKIR BM GENEL KURUL BAŞKANI

193 ülkenin temsil edildiği Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, Volkan Bozkır 75. Genel Kurul Başkanlığına seçildi.

Bozkır, 15 Eylül’de görevi BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande’den devralacak ve 2021 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek. BM Genel Kurulu Başkanı olarak oturumları yönetme ve  Kurulun işleyişini düzenleme görevlerini üstlenecek olan Volkan Bozkır, Dünya liderlerinin, her yıl eylül ayı ortalarında BM Genel Merkezi’nin bulunduğu New York’ta BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için bir araya gelerek küresel sorunlara diplomatik çözüm arama ve ülkelerinin politikalarını anlatma imkanı bulduğu bu teşkilatta çok önemli bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile telefonda görüştü.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin adayı eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır’ın BM 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilmesine ilişkin, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde  “Emekler boşa gitmedi, kutluyorum sizleri. İnşallah bundan sonrası da hayır olur.” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Bozkır’ı Twitter üzerinden tebrik ederek, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde önemli görevler üstlenmiş olan  Volkan Bozkır için,”Türkiye’nin saygın konumunu ortaya koyan bu gurur verici başarıdan dolayı Volkan Ağabeyi kutluyorum. Çalışmalarının destekçisi olacağız.” ifadesini kullandı.


Kaynak: Habertürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir