Volkan Varol, G. Saray Derneği Başkan Adayı!

Hamburg Galatasaray Spor Kulübü Derneği 2. Başkanı Volkan Varol, önümüzdeki aylarda yapılacak Genel Kurul’da Başkanlığa aday olacağını açıkladı. Üye sayısının sağlıklı bir şekilde arttırılmasının önemine dikkat çeken Volkan Varol, “Bir Dernek Lokali açılması, öncelikli hedefimiz olacaktır” dedi.

Röportaj : Mehmet ATAK 

Hamburg Galatasaray Spor Kulübü Derneği, pandemi yasaklarının kaldırılması  halinde kuruluşunun 20. yılını kutlamaya hazırlanırken, bir yandan da Olağan Genel Kurul toplantısı için çalışmalarını sürdürüyor. Bu vesile ile derneğin 2. Başkanı Volkan Varol’la bir söyleşi yaptık.

Volkan Varol, Galatasaray  Hamburg derneğindeki  “-Y- Kuşağı ” temsilcilerinden biri. Kurucu Başkan Behçet Algan, Abdullah Akar, Gürol Gür, Mehmet Günyar, Ziya Toprak, Kamuran Pelek ve hâlen de Durak Demir’in Başkanlık dönemlerini yaşayan dernekte, bu defa Volkan Varol adı  Başkanlık için öne çıkıyor.

Volkan Varol ve Mehmet Atak

İşte Volkan Varol’la söyleşimiz:

* Sayın Volkan Varol, klasik bir soru ile söyleşimize başlayalım.  Kaç yaşında Galatasaraylı oldunuz ? Hamburg Galatasaray Derneği üyeliğiniz ve Yönetim Kurulu’na seçilme aşamalarınızı da anlatır mısınız lütfen.

 V. Varol: Bu soruya pek çok kişinin verdiği benzer bir cevabı vereceğim ben de: Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım… İkinci bir seçenek yoktur…

Galatasaray Hamburg Derneği ile tanışmam 2001 yılı başlarında oldu. Derneğin kuruluşundan haberdar olduktan sonra bir süre faaliyetleri uzaktan takip ettim. Kurucu Başkan Behçet Algan  ve diğer yöneticilerle yakın ilişkilerim sonucunda üye oldum.. 2015’te Yönetim Kurulu’na seçildim. Derneğimizin gelişmesinde katkıda bulunmaya çalıştım ve hâlâ da çalışıyorum. Şu anda  2. Başkanlık görevini yürütüyorum…

 * Ortalama 80 bin Türkiyeli’nin yaşadığı Hamburg’da mevcut üye sayısını yeterli buluyor musunuz ? Üye sayısını arttırmak için nasıl bir yol izlenmelidir ?

 V.Varol: Benim görüşüme göre, üyelik açısından hiçbir zaman „yeterli“ sayıda değiliz.  Mevcut üye sayısı, ulaşılacak bir sonraki üye sayısı için bir aşamadır benim için. Üye sayısı hergün kendini yenileyen bir hedeftir aslında. Bence üye sayısını hızlı bir biçimde arttırmak yerine, sağlıklı bir biçimde arttırmak daha önemlidir. Neticede mühim olan, kısa sürede bir ivme yakalamaktan ziyade, sürdürülebilir bir büyüme yakalamaktır. Tabii ki bu potansiyel Hamburg’da mevcuttur.

Bence üye sayısını arttırmanın ilk basamağı, bölgemizdeki  taraftar insanlara ulaşmaktır. Çünkü projelerinizden ve etkinliklerinizden ne kadar çok insan haberdar olursa, ilgi de o derecede artacaktır. Bu aşamada Dernek vizyonu ile üye beklentilerinin örtüştüğü etkinlikleri gerçekleştirmek çok önemli bence. Dediğim gibi, iyi bir planlama ile daha çok Galatasaraylıya ulaşılabileceği ve üye sayısının buna paralel olarak artacağı kanaatindeyim. Ayrıca, Spor kulübü derneği olduğumuz için de Sportif alanda yapılacak etkinliklerin öneminin bilincindeyim. Bu yönde yeni açılımlara toplumun her zaman açık olacağı ve Derneğe sempati katacağı düşüncesindeyim. 

* Pandemi ortamındayız ama şartlar oluştuğu taktirde önümüzdeki aylarda yapılması gereken Genel Kurul’da tekrar Yönetim Kurulu için aday olmayı düşünüyor musunuz ?

V. Varol: Galatasaray gibi büyük bir camiada farklı organizasyonlarda görev yapmak her üye için gurur verici bir özlemdir.

* Sayın Varol, “farklı organizasyonlar” sözünüzde sanki değişik bir görev imâsı var gibi. Bu “Başkanlık” mı acaba?

V. Varol: Gönül verdiği bir dernekte Başkanlık yapmak, şüphesiz ki hedefleri olan her insanın arzusudur. Ancak burada çok önemli bir kriter var diye düşünüyorum. O da Başkan adaylığı için gerekli şartların oluşmuş olmasıdır. Bu tip organizasyonlarda birinin çıkıp „ben başkan adayıyım“ demesinden ziyade, şartların onu ön plana çıkartması gerekir. Yani aday olacak kişiyi kendi arzusu kadar, içinde bulunulan şartlar da belirler. Bazı insanlar bu bağlamda diğer adaylardan doğal olarak farklılık gösterip ön plana çıkar. 

Bilgi, vizyon, tecrübe ve liderlik gibi vasıfları olan insanlar bu güzel görev için öne çıkar ve genel kurul üyelerinin teveccüh gösterdiği kişi Başkan olarak bu şerefli görevi devralır. Bizim camiamızda Başkanlık yarışları her zaman bir şölen havasında olmuş, kazanan kaybeden hep beraberce Galatasarayın başarısı için çalışmıştır. Bu bir Galatasaray geleneğidir ve Galatasaray Hamburg’ta da öyledir.

 * Peki Başkan adaylığınız benimsenir ve gerçekleşirse, kafanızdaki Yönetim Kurulu teşkili için hangi kıstaslara göre tercihlerde bulunacaksınız ? 

V. Varol: Başkanlığa adaylığım kesinleşirse, ekibimde beraber çalışacağım Yönetim Kurulu arkadaşlarımda arayacağım en büyük özellik özveri olurdu herhalde. Çünkü dernek faaliyetlerinde çalışan kişilerin gerçekten de çok özverili olması lazım. 

Yönetim kurulunda farklı özelliklerde insanları bir arada görmek, derneğin hareket alanını da genişletecektir. Faaliyet alanlarımıza göre her konuda dinamik, bilgili ve tecrübeli isimleri bir araya toplamaya özen gösterirdim. 

*  Seçildiğiniz taktirde hedefleriniz arasında neleri sayabilirsiniz ? Mesela Kadın ve Genç üye sayısının arttırılması, Dernek Lokali, Taraftar Geceleri, Medya ile ilişkilerin geliştirilmesi, Sportif dallar,  Geziler vb. gibi konulardan hangilerine öncelik verilmelidir ? 

 V. Varol: Derneğimiz bugüne kadar olduğunca şeffaf bir yönetim anlayışıyla  hizmet verdi. Bu özelliği ile, branşında da Almanyadaki en faal derneklerden biriyiz diyebiliriz. Muhakkak ki bu geleneksel yönetimden devralıp aynı şekilde yürüteceğimiz faaliyetlerin yanı sıra, bir takım yenilikleri de hayatımıza katmayı planlıyoruz. 

Benim için dernek lokali, acil çözüm bulunması gereken bir konu. Sportif faaliyetler, Kadın ve Gençlik kolları ise en önem verdiğim konular arasında.  Hedeflerin hepsi birbirine bağlı, adeta bir zincir gibi bence. Medya ve STK’lar ile ilişkilerin canlı tutulması çok önemlidir. Bir hedefe odaklanmanın ve başarmanın ilk şartı önceki hedefe ulaşmış olmaktır. Derneğimiz için bir Lokal organize ettikten sonra, orada Kadın üyelerimiz ve Gençlerle daha sık vakit geçirebileceğiz ve faaliyetlerimiz daha etkin olacaktır.

Taraftar geceleri veya taraftar buluşmaları, üyelerimiz arasında sosyalleşmenin yaşanması için muhakkak ki çok mühim. Dernek Lokalimiz olduğu zaman, tüm maçlarımızı üyelerimizle beraber izlemek, en doğal özlemimizdir. Doğal olarak her maç günü aslında bir “taraftar buluşması”na dönüşecektir. Maç öncesi ve sonrası edilecek sohbetlerde, ortaya çok güzel fikirler çıkacağından da eminim… Şu an ekibimizle birlikte hayata geçirmeyi düşündüğüm  ama henüz açıklamak istemediğim projelerim var tabii ki.. 

         ***

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir