YARIDA KALAN MAÇ BUGÜN 20.55’TE

Dün gece Paris’te oynanan ve 4. hakemin ırkçı söylemi yüzünden 14. dakikada yarıda kalan PSG-Başakşehir arasındaki Şampiyon Kulüpler Ligi karşılaşması, bu akşam 20.55’te kaldığı yerden devam edecek.

İşte spor dünyasının etkili markası “Ajansspor”‘da yer alan  “PSG – Başakşehir maçında yaşanan skandalın perde arkası” haberinden özetler:  

 Temsilcimiz Başakşehir’in PSG deplasmanına konuk olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçında skandal bir olay yaşandı. Maçın 4. hakemi Constantin Sebastian Coltescu’nun, Teknik Direktör Okan Buruk’un yardımcısı Webo‘ya yönelik ırkçı söylemi sonrası ortalık karıştı. Peki o anlarda neler yaşandı? 

İŞTE SKANDAL SÖZLER

Maçın 4. hakemi, Webo’nun kenarda bir pozisyona itiraz etmesinin ardından orta hakem Ovidiu Hategan’a “Şuradaki siyah olan. Git ve onun kim olduğuna bak. Şu siyah olanın böyle davranmasına izin vermemiz mümkün değil” dedi.Bunun üzerine maçın 14. dakikasında hakem Ovidiu Hategan, Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya kırmızı kart gösterdi.Bu kart sonrası Webo saha kenarında 4. hakeme yönelik “Why did you say negro?” (Neden zenci dedin?)şeklinde tepkisini ortaya koyunca, başta Demba Ba olmak üzere Başakşehirli futbolcular da orta hakemin yanına giderek tepkilerini dile getirdiler.
PSG’li Mbappe ve Neymar da durumla ilgili orta hakemin yanına giderek tepki gösterdi. PSG’nin Fransız yıldızı Mbappe’nin “O zaman o hakemi de atacaksın” dediği duyuldu.Her iki takım oyuncuları da sağduyulu davranarak maçın hakemine durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Webo ve Başakşehir teknik heyeti UEFA delegesinin nerede olduğunu sordu ve saha kenarına gelmesini talep etti.
UEFA delegesi saha kenarında oyuncular ve 4. hakemle konuşan orta hakemin yanına giderek tartışmalara dahil oldu.Tartışmalar sürerken Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, orta hakeme konuyla ilgili tepki gösterdikten sonra takımı soyunma odasına gönderdi.


Fransız basını, Kylian Mbappe’nin yaşanan skandal nedeniyle takım arkadaşlarını maça devam etmemeye teşvik etmeye çalıştığını yazdı.

 4. hakemin soyunma odasında durumla ilgili UEFA yetkililerine savunma verdiği belirtildi.Başakşehir Başkanı  Göksel Gümüşdağ: “4. hakem sahadan çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız”şeklinde açıklama yapmıştı. Turuncu-lacivertliler sahaya çıkmama kararı aldı ve karşılaşmanın 9 Aralık Çarşamba günü kaldığı yerden devam etmesinde mutabık kalındı. Paris Saint-Germain, Başakşehir yöneticilerinin UEFA tarafından yapılan açıklamadan tatmin olmaması durumunda maça çıkmama ve protestoyu destekleme kararı aldı.Maçın hakemi mücadeleye 10 dakika ara verdi. UEFA’dan kısa süre sonra yapılan açıklamada 4. hakemin VAR odasına gönderildiğini, yerine VAR’dan bir hakemin geçeceği ve maçın saat 00.00’da kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.Maç 00.00’da devam etmedi, Başakşehirli Demba Ba maça çıkmak istemediğini takım arkadaşlarına iletirken Başakşehirli futbolcular da Demba Ba’nın maça çıkmaması durumunda kendilerinin de oynamayacaklarını açıkladı. Temsilcimiz maça çıkmama kararı alırken müsabaka yeni hakemlerle kaldığı yerden devam edilecek

.IRKÇI HAKEMİ BEKLEYEN CEZA

İşte PSG Başakşehir maçına damga vuran ırkçı hakem Sebastian Coltescu’yu bekleyen ceza!UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Medipol Başakşehir deplasmanda PSG ile karşı karşıya gelmiş, 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu‘nun, müsabakanın 14. dakikasında Okan Buruk’un yardımcısı Pierro Webo’ya ırkçı söylemi maçın yarıda kalmasına neden olmuştu. UEFA’dan ırkçı hakeme tarihi ceza verilmesi bekleniyor. Constantin Sebastian Coltescu, müsabakanın 14. dakikasında turuncu-lacivertlilerin kırmızı kart gören Teknik Direktörü Okan Buruk’un yardımcısı Pierro Webo ‘ya ırkçı söylemde bulundu. Olaya tepki gösteren hem PSG hem de Medipol Başakşehir soyunma odasına gitti.Webo’ya ırkçılık yapan Rumen hakem Sebastian Colţescu, “Irkçılık yapmadım, Rumence Negru (siyah adam) dedim” savunması yaptı. 

“NEGRU ROMANYA’DA DA IRKÇI BİR İFADEDİR”

Romanya Ulusal Ayrımcılıkla Mücadele Konseyi’nin Başkanı Csaba Asztalos, Başakşehir maçında yaşanan ırkçılığın ülke adına kara leke getireceğini söyledi.Konunun tartışmaya açık olmayacak şekilde ırkçı bir söylem olduğunu belirten Asztalos, “İfade ırkçıdır. Bunun yorumlanma olasılığı bile yoktur. Bu hakemin Romanya, UEFA, FIFA değerlerine ve kurallarına hazırlıksız olduğu da oldukça açıktır.Bu üç kurumun da ırkçılığa karşı çok açık hükümleri var ve bunu saha içinde uygulayıcılar da hakemler olmalı” dedi. Coltescu’nun Rumence ‘Negru’ (siyah) kelimesini kullanmasını ve bunun ırkçı bir söylem olduğunu bilmediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine ise “Bunu bilmemesi bile çok anlamsız. Bu olay Romanya üzerine kara bir lekedir.Bir hakem yüzünden böyle bir şeyin olduğunu asla hatırlamıyorum. Temsil ettiğim kurum da dahil bu bizim için çok büyük bir kara leke.” diye konuştu. 

ÖMÜR BOYU MEN CEZASI ALACAK!

Irkçılık, UEFA’nın en önem verdiği konulardan biri. Avrupa mücadelelerinde bütün maçlarda ‘ırkçılığa hayır’ ve ‘Saygı’ temalı pankartlar kullanılıyor. UEFA’nın marka değerini de göz önüne alarak hakeme en ağır cezayı vermesi bekleniyor. Buna göre Webo’ya karşı ırkçılık yapan karşılaşmanın 4. hakemi Coltescu’nun ömür boyu men cezası alacak. (Ajansspor)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir