YAŞAM KOÇU YASEMİN’DEN “YAŞAM”IN ŞİFRELERİ

“Damdan düşenin halini ancak damdan düşenler anlar” diyen Eğitimci Yasemin Gemicioğlu, uyguladığı terapi seanslarıyla insanların yaşamlarına yeni bir bakış açısı kazandırarak, hayat kalitelerini yükseltmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Röportaj: Mehmet ATAK (Gazetem.eu)

Yaşam Koçluğu, son yıllarda; kişilerin kendi yaşam kalitelerini arttırma için profesyonel bir yardım alma talebi ortaya çıkarken, “Yaşam Koçu” olarak bilinen eğitimli ve donanımlı bir profesyonelin, kişilerin kişisel hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda birebir, yakın ve ortak çalışma yürütme süreci olarak tanımlanıyor. Pozitif ergenlik, farkındalık, motivasyon, zaman yönetimi, stres ve kaygı yönetimi, iletişim becerileri ve sosyal becerilerin iyileştirilmesi gibi konuları kapsayan Yaşam Koçluğu konusunda Avrupa’nın bazı ülkelerinde de çeşitli toplantılar ve özel seanslar yoluyla çok sayıda insana, hayata yeni bir bakış tarzı kazandıran Hamburglu terapist Yasemin Gemicioğlu ile bir söyleşi yaptık.

İŞTE “YAŞAM KOÇU” YASEMİN GEMİCİOĞLU VE SÖYLEŞİMİZ: 

Yasemin Gemicioğlu… Konya doğumlu. Lise ve Üniversite tahsilini Türkiye’de tamamladı. Arkeoloji mezunu. Ancak uzun yıllar özel sektörde, yöneticilik yaptı. 2006 yılında Belçika’ya göçle beraber, Avrupa yaşantısı başladı. 2018’e kadar Belçika’da, devamında ise yaşantısını Hamburg’ta sürdürmekte. Yedi yıldır, uluslararası platformlarda Kişisel Gelişim Eğitmenligi ve Yaşam Koçu olarak görev yapıyor.

* Sayın Gemicioğlu, Yaşam Koçluğu serüveniniz nasıl başladı?

Yasemin Gemicioğlu: Bu serüven, tamamen kendi yaşamım içindeki olayların neden ve niçinlerini sorgulama isteğiyle başladı.
2013 yılında çok canımın yandığı „BUNLARI NEDEN YASIYORUM?“ diye sorguladığım bir 
süreçte tanıştım bu eğitimlerle. Yaşamın içinde, tesadüflerin olmadığına inanıyorum. Sadece ilahi planın tezahürü tüm yaşadıklarımız. Bunu daha sonraki yıllarda çalışmalarım ve eğitimlerim ilerledikçe, daha çok anladım. Bilirsiniz, meşhur bir kıssa vardır: Adamın biri damdan düşmüş, nasıl olduğunu soranlara „Siz bana yardım edemezsiniz. Bana damdan düşen birini bulun, beni ancak o anlar.“ demiş.
Öyledir, yaşamayan bilemez. Deneyimlemeden, empati kurmadan o kişiye kesinlikle yardımcı olamazsınız.

AMAÇ, HAYAT KALİTELERİNİ YÜKSELTMEK

* Siz, hangi konular, ya da ne gibi sorunları olan kişiler üzerinde çalışıyorsunuz?

Yasemin Gemicioğlu: Bizler sadece sorun yaşayan kişilerle değil, aynı zamanda kendi potansiyelini maksimuma çıkarmak isteyen kişi ve firmalarla da çalışıyoruz. Çalışanların motivasyonunu ve doğal sonucu olarak, kazancını yükseltmek isteyen şirketler de buna dahil. Ancak kişiler, hayatlarında özellikle belirli sıkıntılar yaşıyorlarsa, onlarla birlikte yaşamlarına yeni bir bakış açısı kazandırarak, hayat kalitelerini yükseltmelerine yardımcı oluyoruz.

* Peki nedir bu belirtiler?

Yasemin Gemicioğlu: Bu belirtileri şöyle sıralayabiliriz: 

1- Hayatta sürekli tekrar eden olumsuz olaylar yaşamak
2- Hayattan zevk alamayıp sürekli içsel bir sıkıntı ve mutsuzluk içinde olmak
3- Korku ve kaygı içinde yaşayıp umudunu kaybetmek 
4- Mutsuz olmak ve geleceğe umutsuz bakmak
5- Hastalıkların sebebi negatif duygular ve çocukluk travmalarsa
6- Yaşam sevinci ve motivasyon kaybı
7- Para ile olan ilişkilerde, sürekli sorun yaşamak 
8- Değersizlik ve aşırı fedakârlıktan yorulmak


Tüm bu sıkıntılarla beraber fiziksel sağlıkları da bozulmuşsa, bu kişilere cevaplarını almak ve kendilerini dönüştürüp şifalanmaları için rehberlik ediyoruz ve oldukça da başarılı sonuçlar elde ediyoruz. 
 
„Yaşama yeniden huzur ve mutluluk ile başlayabilmek asla bir hayâl değildir“


4 ÜLKEDE ve DÖNÜŞÜM YOLUYLA KARANLIKTAN AYDINLIĞA

* Çalışmalarınız bugüne kadar kaç ülkede gerçekleşti? Seansların bitiminde neler hissediyorsunuz?

Yasemin Gemicioğlu: 2014 yılından itibaren Belçika, İngiItere, Almanya ve Türkiye’de çeşitli eğitim ve atölye çalışmalarına ilaveten, kişilerle birebir seanslar da devam etmektedir.

Yüzlerce kişinin değişimine ve dönüşüm yoluyla karanlık kuyulardan feraha, aydınlığa çıkışına tanıklık ettim. Buna vesile olmak, bu duygunun bir parçası olmak hârika bir hediye benim için… Birilerinin yaşamında fark yaratmak beni çok mutlu ediyor. Çünkü yaradan, insanı insana emanet etmiştir.

YOĞURT YEMEYEN BİRİNE YOĞURT MAYALATMA 

* Çalışma sisteminiz hakkında bazı detaylar sunar mısınız?

Yasemin Gemicioğlu: Birebir seanslarda, kişilerin bilinçaltlarına soru/cevap şeklinde inerek orada, mutsuzluk ve olumsuz tekrarlara neden olan kayıtları bulup dönüştürüyoruz. Bilinçaltı, adından daanlaşılacağı üzere, altta, yani bilinçli olarak bilemediğimiz kayıt deposu. Ama bu öyle bir mekanizma ki, tüm yaşadıklarımızın, 90 % çocukluk anı ve travmaları. Bir söz vardır “Bilinçaltımın farkında değilsem, başıma gelenleri kader zannederim”

Evet öyle. Çocukluk korkularımız ve yaşanmışlıklar sonraki yıllarda bizi takip ediyor. 40 yıl boyunca yoğurt yiyemeyen, yediğinde de alerjisi olan bir danışanla yaptığımız seansta fark etti ki küçüklüğünde, annesiyle yaz tatilinde anneannesine gittiklerinde, çocuklar erken uyusunlar diye, istemese de zorla yoğurt yediriyorlarmış. Dönüştürdü, şimdi harika ev yoğurtları mayalayıp yiyiyor. 
Evet, görünüşte bu kadar basit bir olayın, tüm hayatı etkilemesi komik gibi görünse de, hepimizin bugünkü yaşantısında çocukluğumuzun izleri ve yaşanmışlıkları büyük rol oynamaktadır.


* Hamburg’taki çalışmalarınız nasıl ve nerede yapılıyor?

Yasemin Gemicioğlu: Eğitim konseptimiz Sümbül Tarakçılar hanımefendinin organizasyonu ile genelde hafta sonları gerçekleştireceğimiz toplu eğitim ve atölye çalışmalarımız, önümüzdeki 2022 yılı itibarı ile başlayacaktır.  Ayrıca kişilerle yüzyüze ya da online WhatsApp üzerinden görüntülü olarak terapiler de yapmaktayım. Yardıma ihtiyacı olup da bize ulaşmak isteyenler için e-mailim:

gemicioglu.ysmn@gmail.com

Eğitimlerimiz ve birebir terapilerimiz, kendini geliştirmek ve yaşam kalitesini  yükseltmek isteyen  herkese açıktır.

İYİ Kİ VARIZ, İYİ Kİ YAŞADIK

* Yasemin hanım, son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı acaba?

Yasemin Gemicioğlu: Dilerim yaşadığımız bu hayatta bir gün hepimiz „iyi ki varız, iyi ki yaşadık“ deriz ve daimi huzuru tüm gönlümüzde hissederiz.

Teşekkür ediyorum!

YAŞAM KOÇU YASEMİN’DEN “YAŞAM”IN ŞİFRELERİ” için bir yorum

  1. Merhabalar,
    Ben Belçika’dan Ebru Alkan.
    Yasemin Gemicioğlu ablam,benim sanırım en büyük şanslarımdan biri.Bunun için şükürler olsun.Şu anda büyük bir şirkette,önemli bir proje yönetebiliyorsam,Yasemin ablamın katkısı çok büyük.8 sene çalıştığım iş yerinden ,bir türlü ayrılamıyor,ayrılsam iş bulamam diye korkuyor,geçmişimdeki kişilerle vedalaşamıyor,kendime yön çizemiyordum.Sıkışıp kaldığım bir dönemde tanıştık.Başka yaşam koçları gibi derdi maddiyat değil,tamamen dosthane sohbetlerle destek sağlayan,kendine özgü yöntemi olan harika bir eğitmen.Derslerimizden sonra,bana iyi gelmeyen herkesle,kolayca vedalaşabildim ve şu an çok huzurluyum.Ondan öğrendiğim birde su olayı vardır ki,bunu halen gittiğim her evde gerçekleştiriyor ve bir paket su götürüyorum :-))Derslerimizde saate bakmayan,ve akışta saatlerce süren sohbetlerimiz oldu.O kadar güzel telepatiler yakaladık ki aramızda,halen danışmak için onu ararım.
    Başarımın,huzurumun, sırrı YASEMİN GEMİCİOĞLU diyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir