“Yeni bir Olimpiyat başvurusu mu? Hayır, Teşekkürler!”

Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Olimpiyat Oyunlarının tekrardan Hamburg Senatosunun gündemine gelme ihtimali hakkında konuştu. Yıldız, Olimpiyat Oyunlarının yeniden başvuru yapılmasının geçmişte yapılan Olimpiyat Referandumundan çıkan Hayır sonucunu yok saymak olduğunu savundu.

NDR’de 5 Aralık 2022 tarihinde yayınlanan bir haberde Hamburg’un 2036 ya da 2040 yılında Olimpiyat Oyunları için yeni bir başvuru konusu gündeme geldiği yazıldı. Haberde, “2024 teklifindeki temel hataların tekrarlanmaması gerektiği” ve Olimpiyat başvuru sloganının : “Herkes için herkesle oyun” olduğu belirtildi. Buna ek olarak, Berlin ile ortak bir teklif düşünüldüğünden yüksek altyapı maliyetleri olmayacağını dile getirildi. DOSB, bir yıl içinde 2036 veya 2040 için başvuru yapılıp yapılmayacağını ve yapılacaksa hangi mekanlarla yapılacağını netleşmesini istediği ayrıca NDR haberinde önemli bir sorunun altıda çiziliyor: “IOC’nin Olimpiyat büyüklüğünden vazgeçip vazgeçmeyeceği ve böylece maliyetlerin düşürülmesine ayrıca halk arasında kabul görmesine katkıda bulunup bulunmayacağına dikkat çekiliyor.”

Olimpiyatların Hamburg’a tekrar gelme ihtimali hakkında Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, önemli bir açıklama yaptı. Yıldız şöyle konuştu: “Eğer Senato gerçekten yeni bir adaylık planlıyorsa, 2024 adaylığı için yapılan Olimpiyat referandumununda çıkan Hayır sonucu gözardı ederek halkın verdiği kararı ciddiye almadığını göstermektedir. Genel koşullarında önemli bir değişiklik olmamasına rağmen, teklif için halkı nasıl “heyecanlandırabileceklerini” düşünüyorlar. Hamburg halkı, kentde Olimpiyatların yapılmasına haklı nedenlerle karşı çıkmıştır. Hamburg halkına ve şehire yüklenen korkunç maliyetler, muhtemel bir kira patlaması, şehir bazı bölgelerinin kapatılması ve on yıllar boyunca sürecek Eyaletin bütçesine bırakılan borç yükü ve bunların yanında birkaç büyük şirketin çıkarı için yozlaşmış IOC ile yapılan anti demokratik sözleşme halkın  bu duruma hayır demesine yetti. Olimpiyatlara olumlu bir sonuç çıkana kadar Hükümetin bunu oylaması mümkündür. Ancak bu, demokratik bir şekilde Referandumdaki çıkan hayır kararını ayaklar altına almak anlamına gelir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir