YENİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR MESAJLARI

23 Şubat’ta yapılan Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde çeşitli partilerden Milletvekili seçilen Türkiye kökenli siyasetçiler, Mart ayında yapılacak partilerinin Grup toplantılarından sonra 18 Mart’ta açılacak Eyalet Meclis toplantılarına katılmak üzere heyecanlı bir bekleyişe girdiler. 

Yayınladıkları seçim sonrası açıklamalarla seçmenlere teşekkür eden Milletvekillerinin mesajları şöyle:

KAZIM ABACI: “TEŞEKKÜRLER HAMBURG !”

23 Şubat seçimlerinde tekrar parlamentoya giren Hamburg’da SPD’nin  Entegrasyon ve Mülteciler politikası sözcüsü Kazım Abacı, eyalet olarak Akdeniz bölgesindeki insani acil durum için çalışmaya devam edeceğim. Bizim için bu aynı zamanda reşit olmayan mültecilere sığınma isteği de dahildir.” açıklamasında bulunurken, seçmenlere teşekkürünü de şu özlü sözle ifade etti:  “Bana verdiğiniz güvenle tekrar seçildim. TEŞEKKÜRLER HAMBURG!”

Kazım Abacı /SPD Milletvekili

****

ALİ ŞİMŞEK: “İLKELİ DURUŞ VE TAVİZ VERMEDEN..”

Sevgili arkadaşlar, değerli dostlar!

Oldukça yoğun, herkesime hitap eden ve zorlu bir seçim kampanyası yürüttük. Hamburg’umuzu bire bir ilgilendiren konuları ele alarak bakanlar ve eyalet başbakanı sayın Peter Tschenscher ile  toplantılar yaptık. Bilhassa göçmen kadınların iyi bir örgütlülükle güzel işler  yaptığını görmek beni ayrıca mutlu etmiştir. Onlar da “Artık biz de varız” diyorlar ve sorunların çözümünde bire bir söz sahibiler,  gelecegin  şekillenmesine destek sunuyorlar. 

Ne mutluki bana ilkeli duruşum, dürüst siyasi mücadelemden hiç bir taviz vermeden, çıktığımız bu zorlu yarışı sizlerin  desteği ile kazandım. Geçici sonuçlara göre meclise girmeyi başardım. Kesin sonuçlar 11.03.2020 tarihinde kesinlik kazanacak.  

Bu zorlu mücadelede beni yalnız bırakmayan, siz değerli dostlara, arkadaşlara yürekten  teşekkür ediyorum. Çok sağolun, iyi ki varsınız.  Saygı ve sevgilerimle!

22. Dönem SPD Hamburg Eyalet Milletvekiliniz

Ali Şimşek 

*****

MEHMET YILDIZ’DAN DAYANIŞMA VE GÜVEN TEŞEKKÜRÜ

Sevgili Arkadaşlar bu seçimde bana göstermiş olduğunuz dayanışma ve güven için gönülden teşekkürler…

Seçim bölgem (Wahlkreis 2 Billstedt, Mümmelmannsberg, Rothenburgsort, Wilhelmsburg, Veddel, Finkenwerder) bölgemden seçilmiş bulunuyorum. Bundan sonra da Siyasi çalışmalarımıza birlikte devam edip birlikte şekillendirmeye çalışacağımız için mutluyum…

Saygı ve Sevgilerimle !

Mehmet Yıldız

SOL Parti Milletvekili

*****

DENİZ ÇELİK: “HALKIN VE EMEKÇİLERİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA SİZLERLE BERABER !”

Değerli Hamburglular, sevgili dostlar. 

Aday olduğum seçim bölgesinde 20.000 üzerinde ve genel listede 8.500 oy vererek, beni tekrar eyalet milletvekili olarak seçtiniz. Verdiğiniz destek ve dayanışma için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da halkımızın, emekçilerin talepleri doğrultusunda daha sosyal ve yaşanabilir bir Hamburg için çalışmalarımı sizlerle beraber sürdüreceğim. 

Sevgi ve saygılarımla!

Deniz Çelik/ SOL PARTİ Milletvekili

*****

CEM BERK: “HÂLÂ İNANAMIYORUM !”

16.604 oy rızası ile doğrudan Hamburg Parlamentosu’na taşınıyorum. Bu inanılmaz cevap için herkese teşekkür ederim!

Anlaştığım gibi, şahsım için kampanya yapmadığımı açıklığa kavuşturmak istiyorum. Sonucunun geldiğini göremedim. Barbara Duden şehrimizde güçlü bir sosyal demokrasi için yıllarca mücadele etti ve her zaman şahsen beni destekledi… Saygılar ve teşekkürler !… 

Tabii ki seçim boyunca elde edilen harika sonuçlardan dolayı özellikle mutluyum…Tonndorf ve Jenfeld özellikle tıraş oldu! Sonunda ilçe meclisinde ya da Hamburg Parlamentosunda olmam fark etmez. Adil ve dayanışma toplumu için elimde olan her şeyle çalışmaya devam edeceğim. Ayrıca neler olduğuna kritik etmeye çalışıyorum. Tabii ki tüm Wandsbek bölgesinde spor ve oyun alanı projelerinin iyi bir şekilde teslim edilmesini sağlayacağım, çünkü hâlâ kalbime çok yakın.

Hâlâ inanamıyorum… Ama tabii ki yeni görevlerin neşesi geliyor! Ne kadar heyecan verici!

Cem Berk / SPD Milletvekili

*****

BARIŞ ÖNEŞ : “ÇOK MUTLUYUM !”

“13.742 oyla SPD Genel listesinde en iyi dördüncü sonucu elde edip Parlamentoya seçildim. Şaşırdım ve çok mutluyum. Gerçekten zorlu bir kampanyada beni destekleyen ve yanımda olan tüm insanlara teşekkür ederim. Harikasınız ve kısmen sevinç için ağladığınızı görünce gerçekten bana dokunuyor ❤️ yeni, heyecan verici bir zaman için sabırsızlanıyorum. Bu yola birlikte gidelim.”

Barış Öneş / SPD Milletvekili

*****

METİN KAYA: “GÜZEL BİR GELECEK İÇİN EL ELE!

“Değerli Hamburg’lular, Hamburg’un güzel insanları, 23 Şubat’ta yapılan Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde DIE LINKE’ye, aday olan arkadaşlarıma ve bana göstermiş olduğunuz güvenden ötürü çok teşekkür ediyorum. Güveninize layıl olmak için elimden gelen çabayı harcayacağımdan emin olmanızı istiyorum. Bugüne kadar arka planda ve parlamento dışında barış için, eşit haklar ve demokrasi için nasıl çalıştıysam, bundan sonra da parlamento içinde ve dışında aynı enerjiyle çalışacağım. Ancak söylemeden edemeyeceğim: Haklar verilmez, alınır. Bu da ancak hep beraber çaba harcarsak ve değişmesini istediğimiz konular için gerekli toplumsal baskıyı yaratabilirsek olur. Gelecek güzel günleri yaratmak aslında bizim ellerimizdedir. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla..

Metin Kaya / Sol Parti Milletvekili

YENİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR MESAJLARI” için bir yorum

  1. Seçilen bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Umarım beraberce saha sosyal bir Hamburgu gerçekleştiririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir