Yılın transferi: Haaland Manchester City’de…

Manchester City, Borussia Dortmund forması giyen Erling Haaland’ın transferini resmen tamamladı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Haaland’ın gelecek sezon Manchester City forması giyeceği belirtildi. İngiliz ekibi, transferi tamamlamak için dudak uçuklatan bir rakam ödeyecek.

Yılın transferi gerçekleşti. Borussia Dortmund’un Norveçli yıldızı Erling Haaland’ın gelecek sezon hangi takımda oynayacağı kesinleşti. Manchester City, Erling Haaland’ın transferi konusunda Borussia Dortmund ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Erling Haaland’ın 1 Temmuz 2022’de kulübe transferi için Borussia Dortmund ile prensipte bir anlaşmaya varıldı” ifadelerine yer verildi.

Borussia Dortmund’dan ayrılmak istediğini kulübe ileten Haaland için Real Madrid ve Manchester City devreye girdi. Ancak Real Madrid’in masadan ayrılmasının ardından eli güçlenen Manchester City, transferi bitirdi.

Manchester City, Borussia Dortmund’a bonservis bedeli olarak 75 milyon Euro ödeyecek. İngiliz ekibi, 150 milyon Euro piyasa değeri bulunan Erling Haaland’ın 75 milyon Euro’luk serbest kalma maddesini kullanacak.

Beş yıllık sözleşme imzalaması beklenen 21 yaşındaki Erling Haaland, yıllık 27 milyon Euro kazanacak. Haaland böylece Premier Lig’in en çok kazanan futbolcusu olacak.

Kaynak:Sözcü

https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/erling-haaland-manchester-cityde-yilin-transfer-dev-rakama-gerceklesti-7126619/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir