Yozgatlılar Federasyonu’ndan Hamburg’da görkemli açılış

Almanya çapında teşkilatlanmasını tamamlayan Yozgatlı Dernekler Federasyonu (AYDEF), Genel Merkez Hamburg’da coşkulu bir törenle açılışını gerçekleştirdi. Açılış merasiminde T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, Ataşeler, Milletvekilleri, AYDEF Genel Başkanı Salih Çelik ve dernek temsilcileri  de hazır bulundu.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Ali Akdemir

Corona Pandemisi dönemindeAlmanya çapındaki bazı derneklerimiz faaliyetlerini asgari seviyede devam ettirirken, Genel Başkan Salih Çelik ve bölge yönetimlerinin aktif çalışmalarıyla Yozgat’a birçok konuda yardım yardım kampanyası gerçekleştiren Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu (AYDEF), açılış töreninde de geleceğe yönelik atılımların müjdesini verdi.

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILANLAR

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu (DUYKON) üyesi olan AYDEF’in, Hamburg’un Billbrook semtindeki Genel Merkezinde düzenlenen açılış gününde Başkonsolos Yonca Sunel, Ticaret Ataşesi Uğur Özcan, Eğitim Ataşesi Lütfi Dede, SPD’li Milletvekilleri Güngör Yılmaz ve Ali Şimşek, AYDEF Genel Başkan Vekili  Mustafa Çelik ile Çocuk ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Nurhan Savaş, Bremen Bölge Başkanı Şemsettin Yıkılmaz ve yönetici Hasan Akdoğan, Avukat Filiz Çapar, Hamburg Bölge Başkanı İrfan Gündoğan, S-Holstein Bölge Başkanı Rıza Atamtürk, Bremen DİTİB Camileri Koordinatörü Harun Sapmaz, Bielefeld El Ele Derneği Başkanı Dursun Karabel ve Yardımcısı Zafer Erciyes, Spor Menejeri Demir ve  çeşitli bölgelerden bazı dernek temsilcileri hazır bulundu.

KONUŞMACILARDAN OLUMLU MESAJLAR 

Açılış kordelesinin alkışlar arasında topluca kesildiği törende söz alan konuşmacılardan özet bölümler de şöyleydi: 

* AYDEF’in çalışmalarını 2 yıldır ilgiyle takip ettiğini belirten Hamburg Başkonsolusu Yonca Sunel,  “Almanya’nın incisi sayılan Hamburg’da genel merkezin bugün resmi açılışına tanık olmak çok sevindirici. Çalışmalarınızın hem Türkiye’ye, hem de Almanya’ya yönelik olması çok sevindirici.   Sizlerden çocuklarımızın eğitimine ve sportif bağlantılara  da önem vererek gücünüze güç katmanızı  da rica ediyorum.  Başkonsolosluk olarak her zaman yanınızdayız. yolunuz açık olsun diyorum” şeklinde konuştu.

*AYDED  başkan vekili Mustafa Çelik  ise, konuşmasında, federasyonun kuruluş amaçları ve faaliyetleri hakkında açıklamada bulunudu .  Çelik, “Dünya Yozgatlılar Federasyonu (DUYKON) bize görev verdi. Bizim de bu kapsamda insanlarımıza “Aş ve İş” başlıklarıyla yardımcı olmak üzere  çalışmalarımızı sürdürme yolundayız” ifadesinde bulundu.

* Başarı dileklerini sunan SPD milletvekili Güngör Yılmaz da  konuşmasında, “Nereden gelirsek gelelim, bu güzel ülkede farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, birlikte güzel işlere imza atabiliriz. İnsanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışma unsuru ile diyalog geliştirme neticesinde başarıya ulaşılacağına inanmalıyız” dedi.

* Kendisininde Yozgat’a bağlı Karabalı Köyü doğumlu olduğunu belirten SPD Milletvekili Ali Şimşek de düşüncelerini”Biz de bir grup delegasyon üyesiyle birlikte yıllar önce Türkiye’nin merkezinde olan  Yozgat’ı ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştuk. Orada ayrıca bir sokağa Almanya da yaşadığım ilçe olan Bergedorf isminin verilmesine vesile olmuştuk. İnsanları kaynaştıran farklı kültürlerin bu türden birliktelikleri çok önemsiyorum. Hamburg ile Yozgat arasında derin bir bağ var. AYDER’in güzel işler yapacağına inanıyoruz” sözleriyle dile getirdi.

450 DERNEĞİMİZLE HERKESİ KUCAKLIYORUZ

AYDEF Genel Başkanı  Salih Çelik, konukları selamladıktan sonra başladığı konuşmasında  şu mesajları verdi: ” Bugün burada 2 yıllık kuruluş sürecini tarihe geçecek  resmi bir törenle taçlandırıyoruz. AYDEF bir ihtiyaçtan doğdu ve bugünlere geldi. Bizim iki devletimiz var. Birisi doğduğumuz topraklar olan Türkiye, diğeri doyduğumuz topraklar olan Almanya. İki devlete de olan sorumluluk anlayışımızla buradan tüm dünyayı selamlıyoruz. Dünya barışı ve sevgi anlayışıyla çıktığımız bu anlamlı yolda herkesi buradan kardeşce kucaklıyoruz.

Bizler Kültürel, Eğitim ve Sportif alanlarda faaliyet yürütmek üzere  yola çıktık ve 6 ayda  Akülü araç, Giyim, Ev tamiratı, Düğünler için  hemşehrilerimize  700 Milyon TL tutarında çeşitli yardımlar ortaya koyduk. . Ayrıca uyum, aile ve dayanışma bağlarımızı güçlendirerek,  DUYKON Konfederasyonu’na bağlı 10 Federasyon, 1 Vakıf ve 450’yi aşkın derneğimizle birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek istiyoruz. Bugün açılış vesilesiyle buradan çalışmanın ve paylaşmanın önemine vurgu yapmak istiyorum. Almanyadaki tüm Yozgatlı hemşehrilerimizi canı yürekten selamlıyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” 

Resmi açılış töreninin ardından,  üyelerin 7 kişilik bir ekiple mangalda hazırladıklari kebap ve  tatlı çeşitleri gelen konuklara ikram edildi. Günün anısına birlikte çekilen toplu fotoğrafın ardından, açılış etkinliği başladığı güzellikte ve sohbetlerle  geç vakitlerde son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir