YTB Heyeti ile HTBB üyeleri Kahvaltıda buluştu

Çeşitli görüşmeler ve toplantılar yoluyla gurbetçilerimize yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunmak üzere Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde  çeşitli görüşmeler ve toplantılar düzenleyen Yurdışı Türkler Akraba Topluluklar Başkanlığı’dan Daire Başkanı Adem Günaydım, Uzman Ayşe Genez ve Hazal Selin’den oluşan 3 kişilik bir heyet, Hamburg Türk Basın Birliği üyeleriyle de kahvaltılı bir ortamda tanışıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Kadir Tacgın ve Salih Kartal

Daha önce Hamburg Trabzonlular Derneğinde Hamburg’daki Sivil Toplum Kuruluş temsilcileriyle görüşen YTB hayeti, bu defa Türk Basın Birliği üyeleriyle Harburg semtindeki Patara restoranda kahvaltılı bir ortamda bir araya geldi.

“YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN TÜRKİYE’DE LOBİSİNİ YAPIYORUZ” 

Türk Basın Birliği Başkan Yardımcısı Oya Pervin Pelit ile Sekreter Ali Akdemir’in yönettikleri toplantıda, tanışma faslını takiben yapılan konuşmalarda Daire Başkanı Adem Günaydın ile Kuzey Almanya sorumlusu Uzman Ayşe Genez’e Hamburg manzarılı bir tabak ile bir buket çiçek sunuldu.

YTB olarak 15 ülkede yaşamakta olan yaklaşık 7 milyon Türk’e hizmet verildiğini belirten Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Adem Günaydın, özellikle gençlerimize yönelik faaliyet konseptlerini sıralayarak, “Yurtdışı Türk vatandaşlarımızın Türkiye’de lobisini yapıyoruz ve farkındalık yarattığımızı görüyoruz ” şeklinde konuştu.

Üniversite tahsilini Hamburg’da tamamlayan YTB’nin Kuzey Almanya sorumlusu uzman Ayşe Genez ise, “YTB’nin diğer eyaletler ile ülkelerde de bu tür aydınlatma toplantıları  yapılmakta ve hizmetlerimiz tanıtılmaktadır. Yönümüz Türkiye değil, yurtdışıdır” dedi. Genez, her branştaki kuruluşlarla bir araya gelmeye özen gösterdiklerini ifade etti. Gayet samimi bir havada geçen görüşmenin son bölümünde de medya mensuplarından gelen sorular cevaplandırıldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir