Yurda girişte yeni kurallar

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgede, 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye girişlerde uygulanacak yeni kurallar vatandaşlara duyuruldu. Yayımlanan genelgede aşı olan ve hastalığı atlatan kişiler hakkındaki kurallar açıklanırken, aynı zamanda test zorunluluklarıyla ilgili düzenlemeler de mevcut.

Türkiye’ye giriş şartları için yeni genelge: Neler değişti?

Yüksek varyant bölgeleri için kurallar

Yayımlanan genelgede Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar yeni bir karara kadar süresiz olarak durdurulur iken, son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunmuş kişilerin Türkiye’ye girişlerde son 72 saatte yapılmış PCR test sonucu ibraz etmeleri ve 14 süreyle karantinada kalmaları gerekecek. 14 gün karantina sonrasında ise karantinanın sonlanması için negatif PCR test sonucu talep edilecek.

Afganistan ve Pakistan’dan gelecekler için uygulanacak kurallar1 Temmuz’dan itibaren, Afganistan ve Pakistan’dan gelerek yurda giriş yapmak isteyenler ve son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunanlar için 10 gün karantina şartı getirilir iken, bu kişiler karantinanın 7. günü yaptıracakları PCR testinin negatif çıkması halinde karantinadan çıkabilecek.

Ayrıca Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Afganistan ve Pakistan’dan gelenlere uygulanacak olan zorunlu karantina süreleri, Valiliklerce talep edilmesi halinde belirlenen yurt, otel ve konaklama tesislerinde geçirilebilecek.

İngiltere, İran, Mısır ve Singapur’dan gelecekler için uygulanacak kurallar

İngiltere, İran, Mısır ve Singapur’dan gelecek olan kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış test sonucu istenecek iken, bu kişilere karantina zorunluluğu uygulanmayacak.

Diğer ülkelerden gelecekler ve kara yoluyla ülkeye girecekler için kurallar

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlayacak olan yeni genelgeye göre, yurda girişlerden en az 14 gün önce ikinci aşısını yaptırdığını belgeleyen ve ilk pozitif test sonucundan 28 günden çok, 6 aydan az zaman geçmiş kişiler ülkeye testsiz girebilecek. Diğer kişilerden ise yurda girişten azami 72 saat önce yapılmış PCR testi veya 48 saat içerisinde yapılmış hızlı antijen testi ibraz etmeleri istenilecek.

Yurtta karantina kalktı

Bu belgelerden birisini ibraz edemeyenler ise, yurda girişlerde test olup test sonucu çıkana kadar karantinada kalacak. Daha önce yurtlarda karantinada olurken yeni genelgeye göre ikamet edecekleri yerde karantinaya girecekler. Edirne ve Kırklareli’ndeki kara ve demiryolu sınırlarından yurda giriş yapmak isteyenlerin ise iletişim bilgileri alınarak geçişlerine izin verilecek. Gittikleri yerde test olup sonuçlarını ibraz edene kadar gittikleri yerde karantinada kalacak bu kişiler, negatif sonuçlu test ibraz ettiklerinde karantinadan çıkabilecek.

Kaynak: Turizm Avrupa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir