YURT DIŞI UÇAK SEFERLERİ 3 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle iç ve dış turizmin ne zaman başlayacağı konusunda gelişmelere dayalı tahminler yapılır ve tarih olarak Mayıs ayı sonu işaret edilirken, bu defa uçak şirketleri de uçuşlar konusunda yeni tarihler belirledi.

TÜRK HAVA YOLLARI:

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş durdurma kararının iç hatta 4 Haziran, dış hatta 10 Haziran’a kadar uzatıldığını bildirdi. Alınan tedbirler kapsamında seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak ve uçak altına kabul edilecek. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.    

Başkan Aycı, şunları söyledi: “Şimdi biz de tarifemizi güncelleyerek yeni tarihe adapte olmaya çalışıyoruz ama ben bilet alan tüm yolcularımıza şunu söylemek isterim, hiç merak etmesinler aldıkları biletler geçerlidir. Ücretsiz bir şekilde 2021 yılının 31 Aralık’ına kadar ücretsiz değişiklik hakları var. Ücretsiz olarak tüm dünyada olduğu gibi biz de biletleri değiştireceğiz. Yolcularımız yeni tarihi belirleyip uçabilir.”

PEGASUS 28.05- 03.06 SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

PEGASUS’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:
Koronavirüs için alınan ilave tedbirler doğrultusunda, 28.05.2020 tarihinden 03.06.2020 (dahil) tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz iptal edilmiştir.
25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir.

Ücretsiz Açığa Alma:
İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz açığa alma işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.
– Biletinizi açığa almak ücretsizdir.
– Açık biletinizi 1 yıl süreyle dilediğiniz rotada kullanabilirsiniz.
– Açık biletinizi kullanmadığınız takdirde, uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra ÜCRETSİZ İADE hakkına sahip olursunuz.
– Açığa almış olduğunuz bileti yeniden kullanırken, seçmiş olduğunuz yeni bilet ile eski biletiniz aynı ücret sınıfında olduğu sürece bilet farkı alınmayacaktır.

SUN EXPRESS’TE TARİH 3 HAZİRAN

13 Mart’tan beri 30 bini aşkın turisti evlerine ulaştıran THY- Lufthansa ortak kuruluşu Sun Express, Türkiye tarafından seyahat yasağı getirilen ülkelerden uçuş ağında yer alan Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka, Avusturya, İngiltere, İsviçre ve İrlanda’ya karşılıklı seferlerine ek bir kararla 3 Haziran’dan itibaren başlayacağını duyurdu.

SunExpress’in uçaklarında düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulandığı, ayrıca, HEPA filtreleme sistemi ile bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99’luk bir başarı oranı ile uçak içindeki havanın sürekli olarak temizlendiği belirtildi.

Derleme: Mehmet ATAK
Kaynak: BİRGÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir